0.5 C
Budapest
2023. december. 10. vasárnap

Komoly lemaradás: A magyar lakosság 65 év felettiek körében 52,6 százalék az arány, hogy nem végeznek semmilyen digitális tevékenységet!

Dátum:

Megosztás:

Megosztjuk veletek ezt a statisztikát, ami rávilágít a magyar idősek digitális lemaradására.

A digitális tevékenység nemcsak szórakozást és információt nyújt, hanem segíthet az egészségmegőrzésben, a kapcsolattartásban és az életminőség javításában is.

Sajnos a magyar lakosság 65 év felettiek körében 52,6 százalék az arány, hogy nem végeznek semmilyen digitális tevékenységet1, ami jóval elmarad az európai átlagtól, ami 28 százalék2.

Ennek több oka is lehet, például a digitális eszközök hiánya, a digitális írástudás hiánya, vagy az érdeklődés hiánya. A kormány és a civil szervezetek több programot is indítottak, hogy segítsék az idősek digitális felzárkózását.

Ilyen például a Gondosóra program, ami ingyenes okoseszközt biztosít a 65 év feletti időseknek, amellyel segítséget tudnak kérni egy diszpécserszolgálattól3.

.. Illetve a Digitális Témahét program, ami ingyenes online tanfolyamokat kínál az időseknek, hogy megtanulják használni az internetet és az okostelefont4.

.. Illetve a Digitális Jólét Program Idősügyi Alprogramja, ami ingyenes számítógépet és internetet biztosít a 65 év feletti nyugdíjasoknak5.

Ezek a programok nagyon hasznosak és értékesek lehetnek az idősek számára, ha kihasználják őket. A digitális tevékenység nemcsak szórakoztató és érdekes lehet, hanem segíthet kapcsolatot tartani a családdal és a barátokkal, új dolgokat tanulni és felfedezni, egészségesen élni és boldogan öregedni.

Szólj hozzá, neked mi erről a véleményed! 😊

További információ:

1. penzcentrum.hu2. vg.hu3. lakossagipalyazatok.hu4. hvg.hu5. onkormanyzatitamogatas.hu+2 egyebek

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Az orális szex növelheti a szájrák esélyét (18+)

Megdöbbentő tanulmány látott napvilágot az orális szex és a rák összefüggésben. Amerikai kutatók szerint az orális szex és a rák összefüggésben...

Pankotai Lili szánalmas interjúja a köznevelésért felelős államititkárral, Maruzsa Zoltánnal – videó

Maruzsa Zoltán ellátogatott a Fiatalok és médiatudatosság konferenciára. A rendezvény után Pankotai Lili aktivista egy rögtönzött interjún kapta...

Szinte az egész országra kiadták a vészjelzést, mutatjuk, hol a legrosszabb a helyzet

Elsősorban az autóba ülőknek jelent rossz hírt a mai időjárás, de nagy valószínűséggel senki sem fog különösképpen örülni....

Szánalmasan próbálkozik Zelenszkij, Buenos Airesbe repült Orbán Viktor után

Zelenszkij ukrán elnök a nemzetközi politikában egészen ritkán látható szánalmas módon próbálkozik, hogy valahogy megpróbálja rávenni Orbán Viktor...