16.8 C
Budapest
2023. október. 1. vasárnap

Légy te a változás – Csatlakozz a hullámhoz!

Dátum:

Megosztás:

Élelmezési világnapi ENSZ kihívás

Budapest, 2023. szeptember 14. – A víz táplálék, fejlődés, energia és élet. Mégis napjainkban túl sokan szűkölködnek benne, míg mások biztosra veszik a víz elérhetőségét. Ezért a 2023-as élelmezési világnap központi témája a víz, mint az élet és élelem alapja.

Légy te a változás – Csatlakozz a hullámhoz!

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) egy videó kihívást hirdet Európa és Közép-Ázsia lakossága körében, hogy ráirányítsa a figyelmet a víz kiemelt szerepére az egészségmegőrzésben és az élelmiszertermelésben. Az országokon és határokon átívelő mozdulat révén együtt álljunk ki eme véges és értekes természeti erőforrás fenntarthatóbb használata mellett, hiszen a tetteink alakítják a jövőt.

A kihívásban való részvétellel bárki felhívhatja a figyelmet a víz kiemelt szerepére az élelmezési rendszereinkben.

Jelentkezés 2023. október 12-én éjfélig.

A beküldött videókból készülő montázs – egy hosszú, kontinensen átívelő hullámzó mozdulat – a FAO közösségi média felületeire (pl. FAO YouTube) kerül feltöltésre.

Inspirálódj a bemutató videónkból!

További részletek itt.

A tetteink alakítják a jövőt

A jövőben egyre több élelmiszert és élelmiszer-alapanyagot kell előállítani kevesebb víz felhasználásával és anélkül, hogy természetes vizeink látnák ennek kárát.

Csökkenteni kell a vízpazarlást a mindennapokban. Fogyasztói szokásaink a vízkészleteinkre is hatással vannak, ezért mi magunk is hozzájárulhatunk a változáshoz a helyi, szezonális és nem feldolgozott élelmiszer vásárlásával, az élelmiszerpazarlás csökkentésével és azzal, hogy a víz újrafelhasználásának környezetbarát megoldásait választjuk.

Együtt képesek lehetünk megőrizni vizeink tisztaságát az élelmezés, az emberiség és bolygónk jövőjéért.

Itt az idő, hogy tudatosan bánjunk vízkészleteinkkel és erre biztassunk másokat is.

Jelentkezés

A kihíváshoz három egyszerű lépésben lehet csatlakozni:

  1. Rögzíts egy rövid videót álló vagy négyzetes formátumban, amin te magad vagy egy társaddal összeálva karokat oldalra kinyújtva a víz természetes mozgását utánozva egy karhullámot mutattok be.
  2. Töltsd ki a jelentkezési lapot angolul a beleegyezési nyilatkozattal együtt.
  3. Juttasd el a videót és a kitöltött dokumentumokat a [email protected] email címre 2023. október 12-én éjfélig.

Megjegyzés: A részvétel feltétele, hogy minden, a videóban szereplő személy kitöltse és aláírásával hitelesítse a beleegyezési nyilatkozatot. A 18 év alatti jelentkezők esetében a szülő vagy törvényes képviselő aláírása szükséges.

További részletek a részvételi feltételekről, szerzői jogról és az adatvédelemről szóló dokumentumban olvashatók.

KAPCSOLAT:

[email protected]

LINKEK:

KAPCSOLAT:

PLÁNTEK LEA                      

Kommunikációs munkatárs

ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO)

Budapest

www.fao.org/europe

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Váratlan dolgot tettek az oroszok éjjel, ez az ország sodródhat bele a háborúba

Lehetséges légtérsértést észleltek a román hadsereg radarjai péntekről szombatra virradó éjszaka, amikor Oroszország újabb légitámadást intézett a román...

Kiakadtak a rajongók Beckham tettén, amikor szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert…

David Beckham ismét megosztotta a követőit legújabb videójával, amelyen szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert. Éppen Victoria Beckham párizsi...

Milliókat keres ez a gyönyörű lány azzal, hogy a kerek fenekével lufikat robbant – fotó

Egy fiatal nő nem gondolta volna, hogy az egyik rajongója fura kérdéséből üzleti vállalkozást fog indítani, azonban mégis...

Egyre durvul a migránsőrület – képek, videó

Drótvágó, létra, bot, csőre töltött éles lőfegyver... – át akarnak jönni az illegális migránsok a kerítésen - írja...