1.7 C
Budapest
2023. december. 12. kedd

Lemondott a Lázár János vezette teniszszövetség ellenőrző testületének két tagja – írja a Blikk.hu

Dátum:

Megosztás:

Lemondott a Lázár János vezette Magyar Tenisz Szövetség háromfős ellenőrző testületének két tagja, a harmadik pedig vádlott egy költségvetési csalással kapcsolatos ügyben.

Az Rtl.hu-nak a szövetség megerősítette Fehér Tamás és Paulik György lemondását. Azt egyelőre nem tudni, mivel indokolták döntésüket. A Blikk írta meg, hogy a harmadik tag, az ellenőrző testület elnöke, Homonnay Géza vádlott egy költségvetési csalással kapcsolatos ügyben, aminek nincs köze a teniszszövetség ügyeihez. Ő azonban nem távozott a posztjáról. Az Rtl.hu telefonon is megkereste Homonnayt, ám ő nem akart nyilatkozni. A Magyar Tenisz Szövetségnél is rákérdeztek arra, hogy terveznek-e tenni bármit Homonnay Géza elmozdítása érdekében.

A teniszszövetség válasza: „A vonatkozó jogszabályokkal összhangban a Magyar Tenisz Szövetség döntéshozó szervének – a tagszervezeti képviselőkből álló közgyűlésnek – a kizárólagos hatáskörébe tartozik a szövetségi ellenőrző testület elnökének megválasztása, illetve visszahívása.”

Elmondták, ahogy z ellenőrző testület tagjai függetlenek az elnökségtől, tevékenységük során nem utasíthatók, így sem a Magyar Tenisz Szövetség elnöksége, sem pedig hivatali vezetője (főtitkár) nem befolyásolhatja döntéseiket. Ennek megfelelően tisztségükről is kizárólag saját maguk vagy a közgyűlés dönthet.

Az elnökség ilyen esetekben összehívhatja a közgyűlést, amely már jogosult lenne a visszahívásról dönteni. A szövetség ezzel kapcsolatban azt közölte ezzel kapcsolatban: „az elnökség következő ülésének napirendi pontjai még nem véglegesek, de minden bizonnyal tárgyalni fogja az ügyet a testület”.

A Magyar Tenisz Szövetség körüli botrány akkor pattant ki, amikor kiderült, a Szűcs Lajos vezette szövetség 4,5 milliárd forintos tartozást halmozott fel. Ezután 250 milliós kártérítési pert indított a szövetség új vezetése Richter Attila, az előző főtitkár ellen. A pert első fokon elbukta a szövetség, a nem jogerős döntés szerint a szövetségnek kell fizetnie 16 milliót Richternek.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Autósok, figyelem: átfogó ellenőrzést kezd a rendőrség

Célkeresztben a sofőrök, de aki nem él tudatmódosító szerekkel, annak nincs félnivalója. Országos akciót tart a rendőrség jövő héten...

Amerika-szakértő: Donald Trump előnye akkora, hogy vitázni sem áll le kihívóival

Az Egyesült Államok készül a következő választásokra: a republikánus oldalon utoljára vitáztak a jelöltek, Donald Trump viszont nem...

Vlagyimir Putyin szerint egész Ukrajnának nincs jövője

Ukrajna nem állít elő semmit, ezért nincs jövője, Oroszországnak pedig van - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök...

A Volán-sztrájk hétfői napja fog nagyot szólni a szakszervezet szerint

Vasárnap kezdődött a kétnapos tiltakozás. Közzétették, melyik régióban milyen arányban csatlakoztak a sztrájkhoz a dolgozók. December 10-re és 11-re...