1.7 C
Budapest
2023. december. 12. kedd

Lourdes

Dátum:

Megosztás:

Lourdes egy gyönyörű hely, és hazánk egyik híres szülöttjének csodáit is tartalmazza. Mindenképpen el kell oda zarándokolni!

Lourdes a világ egyik legjelentősebb spirituális helyszíne. Találkozás, megismerés, megbékélés, feltöltődés… néhány kulcsszó, mely jól jellemzi Lourdes-ot napjainkban.

Közel 6 millió látogató érkezik évente Lourdes-ba a világ minden tájáról. Mióta a Szent Szűz 1858-ban többször megjelent Bernadett Soubirous előtt, a látogatók békével és testvériséggel töltik meg a pireneusi várost a Gave-folyó partján. Lourdes kozmopolita városa büszke gyökereire. A város 11. századi erődje, pireneusi múzeuma és a Pic du Jer csúcsa várja a látogatókat.

Thierry Lyonnet Aups (Var) közelében volt, a skanzenben, hogy találkozzon Maria de Faykoddal. Szobrász – nem szereti azt mondani, hogy „szobrász” – hatéves kora óta monumentális alkotásokat készített, Diana hercegnő vagy Charles Aznavour portréitól a szakrális művészetig: ő készítette a 17. szobrot. A betegek keresztútjának állomásai Lourdes-ban – carrarai márványtömbökből faragott szobrok. A magyar származású művésznő 1975-ben kapott politikai menekültstátuszt Franciaországban. Útjáról mesél. Találkozás a szépséget és a spiritualitást kereső művésszel.

Mellékeltünk egy szobor költői átformálását is, melyet mi készítettünk.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Autósok, figyelem: átfogó ellenőrzést kezd a rendőrség

Célkeresztben a sofőrök, de aki nem él tudatmódosító szerekkel, annak nincs félnivalója. Országos akciót tart a rendőrség jövő héten...

Amerika-szakértő: Donald Trump előnye akkora, hogy vitázni sem áll le kihívóival

Az Egyesült Államok készül a következő választásokra: a republikánus oldalon utoljára vitáztak a jelöltek, Donald Trump viszont nem...

Vlagyimir Putyin szerint egész Ukrajnának nincs jövője

Ukrajna nem állít elő semmit, ezért nincs jövője, Oroszországnak pedig van - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök...

A Volán-sztrájk hétfői napja fog nagyot szólni a szakszervezet szerint

Vasárnap kezdődött a kétnapos tiltakozás. Közzétették, melyik régióban milyen arányban csatlakoztak a sztrájkhoz a dolgozók. December 10-re és 11-re...