0.5 C
Budapest
2023. december. 10. vasárnap

Magyar Kormány a nyugdíjemelésről, és a novemberi pluszpénzről..

Dátum:

Megosztás:

A legújabb családtámogatási és gazdasági intézkedésekről, a nyugdíjasok támogatásáról és az ukrajnai háború következményeiről szóló kérdésekre válaszolt a kormányszóvivő a 25. Kormányinfó+ keretében szombaton a közösségi oldalán.

Szentkirályi Alexandra kiemelte, a beérkezett kérdések azt mutatják, hogy fontos a biztonság, a kiszámíthatóság a családok számára.

Arra a kérdésre, hogy az árfigyelőt tervezik-e kiterjeszteni napi használati tárgyakra, elmondta: tervben van, hogy további kategóriákkal bővül a megfigyelt termékek köre, így a jelenlegi 62 termék kiegészülhet további 20 kategóriával, ezekről folyamatos az egyeztetés. Jelezte, folyamatosan bővítik a platform funkcióit, a fejlesztők emellett dolgoznak az Árfigyelő mobilapplikációján, és azon is, hogy újabb bolthálózatok csatlakozzanak a rendszerhez.

A nyugdíjakkal kapcsolatban kijelentette: a „mostani háborús időkben” is biztosítják az inflációkövető nyugdíjemelést, a januárig visszamenő nyugdíjkiegészítést a novemberi nyugdíjjal együtt fogják megkapni a nyugdíjasok és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők, ez 2,5 millió embert érint.

2024. januárban pedig újabb nyugdíjemelés várható, amelynek mértékét a jövő évre becsült inflációnak megfelelően 6 százalékban állapították meg, majd februárban érkezik a szintén emelt összegű 13. nyugdíj is – ismertette.

Egy újabb kérdés kapcsán a kormányszóvivő minden 65 év fölöttinek ajánlotta, hogy igényeljen ingyenes Gondosórát, azzal ugyanis az érintettek biztonságban érezhetik magukat, hiszen egy gombnyomással elérhető az éjjel-nappal működő diszpécserszolgálat, és szükség esetén érkezik a segítség.

Arra a kérdésre, „kell-e félnünk attól, hogy kiterjed az izraeli-palesztin konliktus Európára”, Szentkirályi Alexandra úgy fogalmazott: „Magyarország mindent megtesz diplomáciai úton, hogy fizikailag ne eszkalálódjon a helyzet, de az illegális migrációval az Európai Unió már importálta a terrorveszélyt, amit a konfliktus kirobbanása és az annak nyomán fellépő tüntetések csak erősítenek, és ez nagy veszély Európára. Magyarország azonban stabil és biztonságos ország.”

A kormányszóvivő a CSOK Pluszról elmondta, azt kizárólag házaspárok vehetik majd igénybe, a feleségnek 41 év alattinak kell lennie vagy legalább 12 hetes terhesnek. Az ország egész területén lehet majd ezzel a lehetőséggel élni, a jogszabályban felsorolt kisebb településeken, akár a falusi csok-kal együtt is.

Arra a felvetésre, milyenek a magyar gazdaság kilátásai, közölte: az inflációt csökkenő pályára állították és „az IMF előrejelzése szerint jövőre Magyarországon lesz a legnagyobb növekedés a V4-országok között, 3,1 százalékos, ami kétszerese az uniós átlagnak”.

„A kormány pedig kész tervvel rendelkezik arra vonatkozóan is, hogy 2030-ra elérjük az uniós fejlettség 90 százalékát” – tette hozzá.

Kérdésekre válaszolva szólt arról is: céljuk, hogy a háromgyermekes anyák is részesülhessenek személyijövedelemadó-mentességben; azon dolgoznak, hogy a négygyerekesek után rájuk is kiterjeszthessék ezt a kedvezményt.

Végezetül arról beszélt, hogy januártól lehet majd viszaváltani az üvegeket, palackokat és fém dobozokat, a gyártóknak is szükségük van azonban átállási időre, emiatt csak a jövő év első napja után gyártott és külön jelzéssel ellátott üres üvegeket veszik majd vissza.

Országszerte először kétezer, majd ötezer helyen válthatjuk majd vissza a műanyag és üveg palackokat, valamint a fém dobozokat. Az egyszer használhatóakat 50 forintért veszik majd vissza, az újratölthetőek esetében pedig a gyártó szabja meg az árat – ismertette Szentkirályi Alexandra.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Az orális szex növelheti a szájrák esélyét (18+)

Megdöbbentő tanulmány látott napvilágot az orális szex és a rák összefüggésben. Amerikai kutatók szerint az orális szex és a rák összefüggésben...

Pankotai Lili szánalmas interjúja a köznevelésért felelős államititkárral, Maruzsa Zoltánnal – videó

Maruzsa Zoltán ellátogatott a Fiatalok és médiatudatosság konferenciára. A rendezvény után Pankotai Lili aktivista egy rögtönzött interjún kapta...

Szinte az egész országra kiadták a vészjelzést, mutatjuk, hol a legrosszabb a helyzet

Elsősorban az autóba ülőknek jelent rossz hírt a mai időjárás, de nagy valószínűséggel senki sem fog különösképpen örülni....

Szánalmasan próbálkozik Zelenszkij, Buenos Airesbe repült Orbán Viktor után

Zelenszkij ukrán elnök a nemzetközi politikában egészen ritkán látható szánalmas módon próbálkozik, hogy valahogy megpróbálja rávenni Orbán Viktor...