1.4 C
Budapest
2023. november. 29. szerda

Magyarországnak járó EU-s pénzek ügye

Dátum:

Megosztás:

Ez egy fontos és aktuális téma a gazdaság és a politika szempontjából.

A magyarországi EU-s pénzek ügye az, hogy Magyarország 13 milliárd euróhoz juthat hozzá az EU-tól, ha a magyar kormány cserébe nem blokkolja többé az Ukrajnának szánt forrásokat. Ez a feltétel azért merült fel, mert Magyarország eddig akadályozta az Ukrajnának szánt támogatásokat, mivel nem értett egyet az ukrán oktatási törvénnyel, ami szerinte hátrányosan érinti a kárpátaljai magyar kisebbsége..

A magyarországi EU-s pénzek ügye már hónapok óta húzódik, és több uniós tagállam is nyomást gyakorolt Magyarországra, hogy engedjen Ukrajna kérdésében.

A Der Spiegel szerint most úgy tűnik, hogy közeledik a megoldás, és a magyar kormány hajlandó lehet feladni a blokádot.

A Portfolio.hu szerint ez azt jelentené, hogy Magyarország hamarosan hozzáférhetne a 13 milliárd euróhoz, ami az úgynevezett helyreállítási alapból származik, és amelyet a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság kezelésére szánt az EU.

A magyarországi EU-s pénzek ügye azonban nem egyszerű, mivel nem mindenki ért egyet azzal, hogy Magyarország megkapja a pénzt.

Egyes uniós képviselők szerint Magyarország nem tett elég reformot a jogállamiság kérdésében, és továbbra is elégtelennek tartják Ukrajna támogatását.

Négy EP-pártcsoport pedig egy elemzést készített, amely szerint elégtelenek a magyar igazságszolgáltatási reformok, és nem szabad feloldani a magyar források befagyasztását.

A magyar kormány viszont azt állítja, hogy teljesítette az uniós feltételeket, és jogosult a pénzre.

Ha többet szeretnél megtudni a magyarországi EU-s pénzek ügyéről, olvasd el az Infostart vagy a Portfolio vagy az index cikkeit!

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...

Egyenlőre gyógyíthatatlan, gyulladásos betegség terjed Magyarországon, sok a beteg gyerek is

Az elmúlt húsz évben drasztikusan emelkedett a gyulladásos bélbetegségekben (IBD) szenvedők száma. Hazánkban mintegy 60 ezer beteget tartanak...

Életben lévő magyar túszról érkezett információ az izraeli hatóságoktól – videó

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, ami szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van...

Az Atlético Madrid, a Lazio, a Dortmund és a Barcelona is továbbjutott

A Manchester City kétgólos hátrányból fordítva biztosította csoportelsőségét, korábban továbbjutott már abból a csoportból az RB Leipzig is....