1.7 C
Budapest
2023. december. 12. kedd

Már az illat alapján eldől a szimpátia

Dátum:

Megosztás:

Az illatok nagy hatást gyakorolnak ránk, akár tudunk róla, akár nem. Abban is nagy szerepet játszanak, hogy valakit szimpatikusnak találunk-e, amikor először találkozunk vele. 

Ez persze fordítva is igaz, éppen ezért érdemes tudatosan dönteni arról, hogy milyen illatokat hordunk. Egy szuperparfüm akció keretén belül akár a drágább termékekhez is könnyen hozzá tudunk jutni, így az ár nem jelenthet akadályt. 

Az egyik legfontosabb érzékszervünk, az orrunk 

Amikor először találkozunk egy vadidegennel, akkor több érzékszervünkön keresztül mérjük fel őt. Halljuk a beszédét, látjuk a mozgását, érezzük az illatát. A szaglás több szempontból is különleges a többi érzékhez képest, például képes aktiválni az érzelemközpontunkat. Ezért lehetséges az, hogy akár egy számunkra teljesen idegen személlyel is képesek lehetünk szimpatizálni pusztán az illata alapján. Ennek a fordítottjára is van példa: nem is ismerjük a másikat, de mivel az illata negatív érzéseket kelt bennünk, elkezd kialakulni az unszimpátia. 

Illatok és az általuk okozott érzések 

Kutatások is kimutatták, hogy az illatok hatása az emberek közötti szimpátia kialakításában döntő lehet. A jó illatú embereket, akik egy finom parfümöt viselnek, gyakran pozitívan értékelik, és ez hozzájárulhat ahhoz, hogy mások szimpatizáljanak velük vagy vonzódjanak hozzájuk. A megfelelő illatválasztás tehát növelheti az esélyét annak, hogy mások kedveljenek és pozitívan ítéljenek meg bennünket. Éppen ezért nagyon fontos, hogy kellemes illatokat viseljünk, amik passzolnak hozzánk még akkor is, ha azok a drágább árkategóriába tartoznak. Ha élünk a parfüm akció nyújtotta lehetőséggel, akkor könnyen áthidalhatjuk az anyagiak okozta akadályokat.

Mint, ahogy a jó illatok vonzóvá, szimpatikussá tehetnek minket, a rossz illatok ellenkező hatást válthatnak ki. Egy kellemetlen szag összekapcsolódik a tisztátalanság, a gondatlanság vagy az elhanyagoltság érzésével. Ha valaki rossz illatot áraszt, az könnyen kiválthatja másokból az elutasítást vagy az ellenszenvet. 

Figyeljünk hát oda a megfelelő higiéniára, és arra, hogy minőségi, a személyiségünkhöz illő illatokat viseljünk a mindennapokban. Ez ma már nem pénzkérdés, hiszen az ár tekintetében is nagyon széles parfümválaszték áll rendelkezésünkre. Ha pedig mégis egy drágább illat tetszik meg, és azt érezzük a legmegfelelőbbnek, akkor csak ki kell várnunk egy szuper parfüm akciót. Erre pedig nem is kell sokáig vadászni, az akciosillat.hu oldalon ugyanis szinte mindennaposak azok a parfüm akciók, amikre megéri lecsapni.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Autósok, figyelem: átfogó ellenőrzést kezd a rendőrség

Célkeresztben a sofőrök, de aki nem él tudatmódosító szerekkel, annak nincs félnivalója. Országos akciót tart a rendőrség jövő héten...

Amerika-szakértő: Donald Trump előnye akkora, hogy vitázni sem áll le kihívóival

Az Egyesült Államok készül a következő választásokra: a republikánus oldalon utoljára vitáztak a jelöltek, Donald Trump viszont nem...

Vlagyimir Putyin szerint egész Ukrajnának nincs jövője

Ukrajna nem állít elő semmit, ezért nincs jövője, Oroszországnak pedig van - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök...

A Volán-sztrájk hétfői napja fog nagyot szólni a szakszervezet szerint

Vasárnap kezdődött a kétnapos tiltakozás. Közzétették, melyik régióban milyen arányban csatlakoztak a sztrájkhoz a dolgozók. December 10-re és 11-re...