1.4 C
Budapest
2023. november. 29. szerda

Mega aszteroida száguld a Föld felé – a tudósok szerint vagy-vagy.. Addig nincs okunk félni, amíg nem tér le az útvonaláról, miközben felénk tart…

Dátum:

Megosztás:

…Ezek a tudósok, … meg tudják nyugtatni az ember!

Egy szuper ritka, a világ legmagasabb épületénél kétszer nagyobb mega aszteroida fog a jövő héten Föld körüli pályára kerülni.

A NASA által csak 363505 (2003 UC20) nevezett aszteroida átmérője 1,2 mérföld, ami annyi, mintha két Burdzs Kalifa (korábbi nevén Dubaj-torony) épületet tennénk egymás tetejére. Az óriás szikla november 2-án fog másodpercenként mintegy 7,96 kilométeres sebességgel elszáguldani a Föld mellett, és a szakértők a kettes ritkaságszámot adták az aszteroidának.

aszteroida égitest űr űrkutatás nasa
A tudósok szerint nincs okunk félni addig, amíg nem tér le a pályájáról Fotó:  Fotó: Shutterstock

A kettő azt jelenti, hogy nagyjából évente egyszer érkezik a Föld köré, bár 2022 januárja óta nem látták a Föld közelében. Az aszteroidát 1901. június 4-én észlelték először.

A tudósok szerint azonban szerencsére nincs okunk a pánikra, ugyanis nem tűnik úgy, hogy az aszteroida veszélyes lenne a Földre, hacsak persze nem tér le nagyon az útvonaláról, miközben felénk tart. De ha mégis, akkor az Egyesült Arab Emírségekben, Dubajban található óriási felhőkarcolóhoz képest kétszer akkora aszteroida által okozott károk pusztítóak lehetnek, még a NASA-t is teljesen váratlanul érheti.

INSTA-post

Ilyen lenne a pusztítás

Az év elején a NASA arra figyelmeztetett, hogy egy bolygógyilkos aszteroida átlagosan 600 000-700 000 évente egyszer csapódik be a Földbe.

James Garvin, a NASA vezető tudósa új kutatásai szerint a fél mérföldnél nagyobb átmérőjű űrsziklák becsapódása háromszor gyakoribb lehet a korábbi becsléseknél, bár a 363505 (2003 UC20) vélhetően nem tartozik azok közé, amelyek elpusztíthatnák az emberiséget.

Egy ekkora objektum, amellett, hogy óriási helyi pusztítást okozna, a bolygó légkörének hatalmas tömegét lövellné ki az űrbe. A Földön a dolgok teljesen összekuszálódnának

– idézi a Daily Star Garvint.

Forrás nyomán

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...

Egyenlőre gyógyíthatatlan, gyulladásos betegség terjed Magyarországon, sok a beteg gyerek is

Az elmúlt húsz évben drasztikusan emelkedett a gyulladásos bélbetegségekben (IBD) szenvedők száma. Hazánkban mintegy 60 ezer beteget tartanak...

Életben lévő magyar túszról érkezett információ az izraeli hatóságoktól – videó

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, ami szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van...

Az Atlético Madrid, a Lazio, a Dortmund és a Barcelona is továbbjutott

A Manchester City kétgólos hátrányból fordítva biztosította csoportelsőségét, korábban továbbjutott már abból a csoportból az RB Leipzig is....