20 C
Budapest
2023. szeptember. 22. péntek

Megdöbbentő felfedezés: földönkívüli űrhajó csapódhatott az óceánba

Dátum:

Megosztás:

Valóban a Naprendszeren kívülről származhatnak azok a rejtélyes maradványok, amelyeket Pápua Új-Guinea partjainál találtak.

Azt azonban továbbra sem tudni, meteorból vagy földönkívüli űrjárműből származnak-e a különös formájú gömbök.

A feltételezett meteor – amelyet először az amerikai kormány műholdjai észleltek – 2014-ben semmisült meg a Csendes-óceán felett, és darabjai szétszóródtak a vízben. A CNEOS 2014-01-08 (vagy egyszerűbben IM1) besorolású ún. bolida sebessége szokatlannak számított, ezért hamar a figyelem középpontjába került, többen kilőtt rakétának gondolták, sőt egyes kutatók – például Avi Loeb, a Harvard Egyetem neves csillagásza – egyenesen azt állítják, hogy földönkívüli technológia maradványai pihennek az óceán fenekén.

A Galileo-projekt részeként expedíciót indítottak a maradványok felkutatására. Erős ritkaföldfém mágnesek segítségével több száz, 0,05–1,3 milliméter átmérőjű apró gömböt találtak 2 kilométer mélyen a tengeri üledékben, a Manus-szigettől mintegy 85 kilométerre északra.

Minden jel csillagközi eredetre utal

A Harvard Egyetem kutatói 57 mintát elemeztek kémiailag, és azt találták, hogy ezek közül néhány a felépítése alapján nagy valószínűséggel nem a Naprendszerből származik.

SZINTE MINDEN JEL ARRA UTAL, HOGY AZ IM1 A LÉGKÖRBE LÉPÉS ELŐTT KERESZTÜLHALADT A CSILLAGKÖZI TÉREN.

„Ez egy történelmi felfedezés, most először került az emberiség kezébe csillagközi objektumból származó anyag. Rendkívül elégedett vagyok a szigorú szempontok alapján végzett tudományos elemzés eredményével” – mondta Charles Hoskinson amerikai vállalkozó, aki segített finanszírozni a meteor maradványait felkutató expedíciót.

Az elemzés magába foglalta a gömböket alkotó elemek arányainak meghatározását. A vizsgált minták a feltételezések szerint a meteor felszínéről szakadtak le, amikor az objektum a légkörben megsemmisült.

LEGINKÁBB A VAS IZOTÓPJAINAK ARÁNYA UTAL A NAPRENDSZEREN KÍVÜLI EREDETRE, DE A GÖMBÖK UGYANCSAK GAZDAGOK BERILLIUMBAN (BE), LANTÁNBAN (LA) ÉS URÁNBAN (U), AMI SZINTÉN CSILLAGKÖZI SZÁRMAZÁST JELEZ. AZ ELEMEK EZEN ARÁNYÁT MÉG SOHA NEM FIGYELTÉK MEG EGYETLEN KORÁBBAN VIZSGÁLT METEORITBAN SEM.

Földönkívüli űrhajó maradványait találhatták meg?

A közölt tanulmány szerint a gömbök magas urántartalma felveti annak lehetőségét, hogy a maradványok nem egy meteor részei, hanem egy idegen civilizáció űreszközéből származhatnak. Ennek eldöntéséhez azonban további vizsgálatok szükségesek. Az idegen technológiával kapcsolatos elmélet nagy valószínűséggel hatalmas vitákat fog kiváltani a tudományos közösségben; magát a Galileo-projektet is sok bírálat érte, amiért aktívan foglalkozik a csillagközi meteorok vizsgálata mellett a földönkívüli technológia keresésével.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A fájó izmokat is kezelhetjük fahéjjal, levendula-illóolajjal és kurkumával

Nincs is annál rosszabb, amikor reggel már úgy kelünk ki az ágyból, hogy fájnak az izmaink. A fájó izomzatnak...

A magyarok bő kétharmada maradni akar az Unióban és bevezetné az eurót

Ha ma lenne a népszavazás, akkor a magyarok több mint kétharmada voksolna az unióban maradás és az euro...

Leállnak a lengyel fegyverszállítások a gabonavita miatt

Varsó mindeddig Ukrajna egyik legfőbb támogatója volt, de a közelgő választás felülírja a korábbi álláspontot - írja a...

Varga, Matolcsy, Bod egy asztalnál – borul a forint, szakad az OTP

A 61. Közgazdász-vándorgyűlésen folytat kerekasztal-beszélgetést a fiskális és monetáris politika jelenlegi és múltbéli vezetése - írja a vg.hu Egy asztalhoz...