17.4 C
Budapest
2024. május. 30. csütörtök
NyitólapGondolkodóMiért köröznek az állatok?

Miért köröznek az állatok?

A viták arról, hogy az állatok néha miért járkálnak, repülnek vagy úsznak körbe-körbe, akár napokon keresztül, sok elméletet keltettek világszerte. Köztük azt, hogy a viselkedés evolúciós alkalmazkodás vagy a szorongás jele, . A közelmúltban azonban elterjedtek azok a videók, amelyeken birkák körbejárnak, és új beszélgetéseket indítottak el erről a furcsa jelenségről.

Más videókon mindenféle más állat furcsa körözését örökítették meg.

A közelmúltban elterjedt felvételen egy csapat birka látható, amint végtelen körben sétál Kína Szecsuán tartományában. Viselkedésük pontos oka továbbra is ismeretlen, de a videó számos összeesküvés-elmélethez és találgatásokhoz vezetett azzal kapcsolatban, hogy a birkák miért viselkedtek így. Egyesek azt feltételezik, hogy ez szándékos cselekedet volt az őket terelő emberek nevében; mások szerint ez valamilyen mentális zavar vagy szorongás jele. Egyelőre azonban egyik állítást sem támasztja alá bizonyíték. Azokat végképp nem, amelyek az állatok UFO-k általi befolyásolásával, vagy a Föld mágnesség irányváltásával hozzák a jelenségeket kapcsolatba. Nagyon érdekes filmet tett közzé Izabela is, akinek érdekes előrejelzéseit épp mostanában kezdjük összehasonlítani a történtekkel. Külön érdekesség ebben a kínai gazda, ahogy sír a zavar miatt. Ő biztos érzi is, ami történik.

hangyák

Tehát vessünk egy pillantást arra, hogy mit tudunk erről a rejtélyről – és cáfoljunk meg néhány különösebb állítást, miközben itt tartunk.

Általánosságban elmondható, hogy az állatok valamilyen fizikai sérülés vagy pszichés stressz miatt körben járnak. Például, ha egy állatot elütött egy jármű, megzavarhatja a tájékozódást, és körbe járhat, miközben megpróbál újra tájékozódni – hasonlóképpen, ha egy állat rendkívüli szorongást vagy idegességet él át valamilyen trauma miatt, ez megnyilvánulhat körkörös mozgásmintákat is.

A kínai juhokról készült videók esetében a szakértők úgy vélik, hogy a viselkedést valószínűleg az egyik vagy mindkét forgatókönyv okozta: vagy valami miatt elbizonytalanodtak (például túl gyorsan terelték őket), vagy pánik támadt, amikor rájöttek, hogy körülvették őket. ismeretlen emberek minden oldalról filmezve őket.

De miért jutottak olyan sokan konspiratív következtetésekre?

Igaz, hogy bizonyos állatok, például a tehenek, képesek nagyon konkrét parancsokat követni, ha kutyákkal terelgetik őket; azonban nincs bizonyíték arra, hogy bárki szándékosan körbe terelte volna ezeket a bizonyos birkákat, és nincs semmi különös a mozgásukban, ami arra utalna, hogy valaki utasítást adott nekik, hogy erre az irányba haladjanak, nem pedig másik irányba. Ráadásul úgy tűnik, hogy a többi jelenlévő állatot sem zavarja a zűrzavar – ez a tény arra utal, hogy ezek a bárányok egyszerűen rendkívüli kényszer hatására cselekszenek, ahelyett, hogy valaki más parancsát követnék!

Persze lehetséges, hogy sosem tudjuk meg pontosan, mi történt itt – de egy dolog biztos: az ösztönös vágyunk, hogy minden apró dolog mögött értelmet találjunk, időnként egészen sötét nyúllyukakba vezethet! Ennek ellenére, ha még egyszer találkozik ilyen felvételekkel, ne feledje, hogy ne vonjon le elhamarkodott következtetéseket, hanem összpontosítson arra, hogyan segítheti elő, hogy az állatok biztonságosak és egészségesek maradjanak természetes környezetükben!

A Dans Pet Care tanácsokat ad az állattartóknak, hogyan vigyázzanak a legjobban szeretett négylábú barátaikra – beleértve az olyan jelek felismerését, mint például a körözés, amelyek az állat egészségével vagy jólétével kapcsolatos problémákra utalhatnak. Ha azt észleli, hogy kedvence ehhez hasonló szokatlan viselkedést mutat, akkor a legjobb gyakorlat, ha azonnal forduljon állatorvosához, hogy tanácsot adjon arról, hogyan tovább – mert ha megértjük, ha valami nem stimmel a kedvenceinkkel, az idővel sokat segíthet az egészség megőrzésében.

Most népszerű

Hasonló hírek