20 C
Budapest
2023. szeptember. 22. péntek

Mohamed próféta élete és tanításai – videó

Dátum:

Megosztás:

Mohamed próféta élete nagyon gazdag és érdekes volt. Néhány fontos eseményt említek meg röviden:

  1. Születése és gyermekkora
  2. Mohamed i.sz. 570 körül született Mekkában, egy tehetős kereskedőcsaládban, amely Ábrahám prófétától származott Izmáel ágon. Apja még a születése előtt meghalt, anyja pedig hatéves korában. Nagybátyja, Abu Talib nevelte fel, és vele járta a karavánutakat. Tizenkét évesen találkozott egy keresztény szerzetessel, Bahirával, aki megjósolta neki, hogy nagy próféta lesz1234.
  3. Házassága és családja
  4. Mohamed huszonöt évesen vette feleségül Khadídzsát, egy gazdag özvegyasszonyt, akivel hat gyermeket nemzett. Khadídzsa volt az első, aki hitte el neki, hogy Isten küldötte. Mohamednek több felesége is volt később, de Khadídzsa haláláig csak őt szerette124.
  5. Kinyilatkoztatás és üldöztetés
  6. Mohamed negyven éves korában kezdte el hallani az angyal Jibríl hangját, aki Isten szavait közölte vele. Ezeket a szavakat írta le később a Koránban. Mohamed először csak családjának és barátainak hirdette az új vallást, az iszlámot, amely egyetlen Istent imádott. A mekkai vezetők ellenségesen fogadták az új tanítást, és üldözni kezdték Mohamedet és követőit124.
  7. Hidzsra és Medina
  8. Mohamed 622-ben elmenekült Mekkából Medinába, ahol befogadták őt és társait. Ezt az eseményt nevezik hidzsra-nak (vándorlás), és ez az iszlám naptár kezdete. Medinában Mohamed politikai és vallási vezetővé vált, és szövetséget kötött a város törzseivel. Háborúba keveredett a mekkaiakkal, akik többször megpróbálták legyőzni őt124.
  9. Mekka elfoglalása és halála
  10. Mohamed 630-ban visszafoglalta Mekkát, és megtisztította a Kábát (a szent kocka alakú építményt) a bálványoktól. A mekkaiak többsége áttért az iszlámra. Mohamed még egyszer elzarándokolt Mekkába 632-ben, ez volt az utolsó zarándoklata (haddzs). Ugyanebben az évben meghalt Medinában124.

Ezek csak a főbb állomásai voltak Mohamed próféta életének. Ha többet szeretnél tudni róla, olvasd el a részletes életrajzát1, vagy nézd meg ezt a videót5.

Bibliai értelmezések másképpen – videó

Források: 1. hu.wikipedia.org2. adiguru.hu3. iszlam.com4. iszlam.com5. mult-kor.hu

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A fájó izmokat is kezelhetjük fahéjjal, levendula-illóolajjal és kurkumával

Nincs is annál rosszabb, amikor reggel már úgy kelünk ki az ágyból, hogy fájnak az izmaink. A fájó izomzatnak...

A magyarok bő kétharmada maradni akar az Unióban és bevezetné az eurót

Ha ma lenne a népszavazás, akkor a magyarok több mint kétharmada voksolna az unióban maradás és az euro...

Leállnak a lengyel fegyverszállítások a gabonavita miatt

Varsó mindeddig Ukrajna egyik legfőbb támogatója volt, de a közelgő választás felülírja a korábbi álláspontot - írja a...

Varga, Matolcsy, Bod egy asztalnál – borul a forint, szakad az OTP

A 61. Közgazdász-vándorgyűlésen folytat kerekasztal-beszélgetést a fiskális és monetáris politika jelenlegi és múltbéli vezetése - írja a vg.hu Egy asztalhoz...