frisshireink logo
plútó

Most mi van a tehenekkel? (2)

Az előző cikkünk után, kicsit mélyedjünk el ebben a metán mizériában! Hans-Joachim Zillmer geológus szerint van néhány érdekes tény, amik közül egy-kettő viszonylag újonnan került felfedezésre, de van köztük olyan is, amit már a XX. század elején is tudtunk! Németül tudóknak javasoljuk a videót végig hallgatni!

„Cows are the silent jury on the trial of mankind”

A 2000-es évektől tudjuk, hogy metán nem csak a Földön létezik, sőt nem is biológiailag képződött a túlnyomó többsége. Metán folyók és hatalmas metán tavak vannak a Szaturnusz Titán nevű holdján, sőt még a Plútón is meglepően sok található, fagyott állapotban. Még az üstökösök is tömegesen „böfögnek” metánt – több milliárd éve!
Ott is legeltettek teheneket? Ez mégis csak felháborító!
Ezt a tényt – és még hány másikat? – a hivatalos tudomány egyszerűen elhallgatja, illetve nem hozza összefüggésbe az itteni ZÖLDségekkel!

Akkor, hogy is van ez? Metán egyszerűen van. Biológiai úton több millió év alatt is csak a jelenlévő metán töredéke keletkezik, az emberiség pár ezer éve tenyészt tehenet ez az össz metánképződéshez képest minimális mértékű. Ráadásul kísérletekkel igazolták, hogy az univerzum alap-vegyületei közé tartzoó szén-monoxidból laborban lehet szenet, olajat és metánt előállítani. Pont úgy, ahogy azt az univerzum csinálja.

Még az elnevezés is rossz: fosszilis energia. A Plútón?

Hogy így még egy liter benzint sem tudott az emberiség laboratóriumban előállítani, az persze nem zavar senkit. Főleg a politikusokat és sok üzletembert nem, persze a többségük nem is érti, hogy miről is beszélnek! A hatalomhoz és a pénzhez értenek. A kutatási pénzek persze az őket támogatótudományos intézmények között osztódnak. Naháááát! A tudomány mégis csak egy szent dolog.

Zárásképpen hangsúlyoznám, hogy a környezetvédelem valóban fontos dolog, a szennyezéssel elég sok problémát okozunk Gaiának és magunknak. Csak az a probléma, hogy a szennyezés elleni küzdelemnek nagyságrendekkel kisebb a profit tartalma. Ezért mossák össze sokan a dolgokat.

Híreink