1.7 C
Budapest
2023. december. 11. hétfő

Mozgás: szeptember 25-én újra indul a népszerű kihívás, még nyerni is lehet

Dátum:

Megosztás:

Folytatódik a Millió lépés az iskoládért program: száz iskola nyerhet ismét egymillió forintot sporteszközökre, újabb száz pedig kültéri pingpongasztalt kaphat.

A szeptember 25-én rajtoló kezdeményezést a Magyar Szervátültetettek Szövetsége indította el tavasszal az Aktív Magyarország program támogatásával, akkor 200 ezer embert és kétezer iskolát mozgattak meg. A rendhagyó mozgásprogramhoz bárki csatlakozhat. A részletekről Grózli Csabát, a szövetség stratégiai vezetőjét, orvosigazgatóját kérdeztük.

A Millió lépés az életért kihívást három évvel ezelőtt hívta életre a Magyar Szervátültetettek Szövetsége azzal a céllal, hogy a szervátültetettek minél többet mozogjanak, ami lehetőséget teremtett arra is, hogy hasznos információkkal szolgáljanak a hétköznapi embereknek a szervátültetettekről.

A Millió lépés az iskoládért program azután jött létre, hogy múlt év során az Aktív Magyarország államtitkársága azzal kereste meg a szövetséget, hogy terjessze ki a mozgalmat az iskolákra. Ehhez százszor egymillió forintot biztosítottak a legaktívabb intézmények számára, akik a legtöbbször bejárják az Országos Kékkör útvonalát – ismertette az InfoRádióban Grózli Csaba.

A program sikerét jelzi, hogy 2023. március 27. és június 11. között több mint 200 ezer embert ösztönöztek – mintegy kétezer iskolát bevonva – aktív mozgása, tizenegy hét alatt összesen 55 milliárd lépést, vagyis 45 millió kilométert tettek meg. „Talán ez a valaha volt legnagyobb országos aktivitás” – jegyezte meg az orvosigazgató.

Szeptember 25-től a szervezők ismét nekivágnak, hogy minél több embert megmozgassanak.

A diákok mellett most már az idősebb korosztály is figyelmet kap

– mondta a szövetség stratégiai vezetője. A kihívásban a Millió lépés mobilapplikáció letöltésével, illetve frissítésével lehet részt venni. A lépések mellett további 60-féle mozgásforma alakítható át lépésszámmá. „Látja, ha valaki kertészkedik, kerékpározik, rollerezik, síel vagy bármilyen más aktivitást csinál” – fogalmazott Grózli Csaba, arra is emlékeztetve, hogy egészségünk érdekében legalább napi tízezer lépést meg kellene tennünk.

Az applikáció révén a kihívás résztvevői virtuálisan végigjárhatják és megismerhetik az Országos Kékkör – 2583 kilométer hosszú – útvonalait és legszebb látnivalóit, a napi rendszerességgel küldött üzenetekből pedig ismeretre tehetnek szert az egészséges életmód és a mozgás fontosságáról, illetve az érzékenyítés jegyben a szervátültetettekről.

A tizenegy héten át, december 5-ig tartó kihíváshoz bármikor, menet közben is bárki csatlakozhat, aki aktív mozgással szeretné segíteni az általa választott iskolát. Grózli Csaba azt javasolja, hogy a leghátrányosabb iskolákból válasszunk egyet, mert nekik van a legnagyobb szükségük arra, hogy meg tudják nyerni a sportszervásárlási lehetőséget.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Autósok, figyelem: átfogó ellenőrzést kezd a rendőrség

Célkeresztben a sofőrök, de aki nem él tudatmódosító szerekkel, annak nincs félnivalója. Országos akciót tart a rendőrség jövő héten...

Amerika-szakértő: Donald Trump előnye akkora, hogy vitázni sem áll le kihívóival

Az Egyesült Államok készül a következő választásokra: a republikánus oldalon utoljára vitáztak a jelöltek, Donald Trump viszont nem...

Vlagyimir Putyin szerint egész Ukrajnának nincs jövője

Ukrajna nem állít elő semmit, ezért nincs jövője, Oroszországnak pedig van - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök...

A Volán-sztrájk hétfői napja fog nagyot szólni a szakszervezet szerint

Vasárnap kezdődött a kétnapos tiltakozás. Közzétették, melyik régióban milyen arányban csatlakoztak a sztrájkhoz a dolgozók. December 10-re és 11-re...