18.4 C
Budapest
2023. május. 30. kedd
NyitólapÉrdekességMúzeum a jövőből, a Jövő Múzeuma

Múzeum a jövőből, a Jövő Múzeuma

Február 22-én nyitotta meg kapuit, a város máris egyik fő látványosságának számító MOFT- Museum of The Future- a Jövő Múzeuma, mely olyan fontos és érdekes kérdésekkel foglalkozik, mint hogyan fejlődik a tárdadalom a tudományos és technikai fejlődésnek köszönhetően.
Az elő múzeumnak is nevezik, nem is csoda, hiszen a színházi és különböző futurisztikus elemeket vegyítették a hagyományos kiállítások elemeivel így a végeredmény igazán lenyűgöző. A látogató belekóstolhat saját szemükkel, milyen határtalan lehetőségeket rejt magában a jövőnk.

A múzeum a „Nagy arab elmék” kezdeményezésének is teret enged, melynek keretein belül 1000 arab fiatal tehetséggondozása kerül fókuszba.

Érdemes magáról az épületről is beszélni, hiszen a National Geographic máris a világ 14 legszebb múzeuma közé sorolta ezt az acéllal és üveggel burkolt monumentális építészeti remeket. Shaun Killa építész, célja az volt, hogy az épület, mintegy jövőkép jelenjen meg a városban és méltán gyűjtötte be ezt az elismerést.
Az üvegablakokat Mattar bin Lahej emírségi művész tervezte. A homlokzaton egy inspiráló idézet sorai futnak végig:

„A jövő azoké, akik el tudják képzelni, meg tudják tervezni és megvalósítani. Ez nem olyasvalami, amire vársz, hanem inkább megteremted.” – Mohammed bin Rashid Al Maktoum

A látogatók minden emeleten egy interaktív filmdíszletben érezheti magukat, ahol megtapasztalhatják az űrutazást, annak minden elemével. Milyen lehet a jövő életvitele, mit hoz a klímaváltozás, vagy éppen hogyan hat a mesterséges intelligencia a társadalmunkra.
Nemcsak innovatív kiállításokat, de workshopokat és előadásokat is terveznek a világ legnagyobb tudósainak közreműködésével.

A tervezők minden korosztályra gondoltak. Már egészen hároméves kortól igyekeznek lekötni látogatóikat, akiknek külön számukra kialakított környezetben élvezhetik a „nyitott világ elméjét”.

Most népszerű

Hasonló hírek