-2 C
Budapest
2023. november. 30. csütörtök

NAPÚT – 13: AZ Utolsó vacsora szereplői – ifjabb Jakab

Dátum:

Megosztás:

A Wikipédia szerint: Az apostolnévsoron kívül máshol az Újszövetség nem említi Jakabot. Éppen ezért nehéz személyének azonosítása. A korai hagyomány alapján a felsorolásban szereplő Jakabot azonosítják egy másik Jakabbal, akinek anyja a keresztre feszítés tanúja volt (Mk 15,40). A szentírás magyarázói nincsenek egyetértésben a kérdés kapcsán sem, azaz nem bizonyítható, hogy az apostolnévsorban szereplő Jakab és Jakab, az Úr testvére (Mk 6,3; ApCsel 1,14) ugyanaz a személy.

Az Astronet az asztrológia egyik.

, Magyarországon elterjedt fóruma szerint a Vízöntő az útkereső, az igazi idealista. A Vízöntőben megvan az erő és a bátorság ahhoz, hogy ne álljon be a sorba, mindig a saját, egyéni útját járja. Nagy szüksége van a világnak a Vízöntő energiára: olyan egyedi gondolkodás ez, ami kimozdítja a dolgokat a megszokott sémákból, holtpontról. Január 20-án, pénteken kezdetét veszi a Vízöntő hava.

A Vízöntő számára nem csak üres szavak, valóban hisz az egyetemes értékekben, a fejlődésben, a szabadságban. Nagy szüksége van a világnak a Vízöntő energiára: olyan egyedi gondolkodás ez, ami kimozdítja a dolgokat a megszokott sémákból, holtpontról. Ha úgy hozza a sors, biztos, hogy védelmébe veszi a gyengébbet. Rendkívül szilárd az erkölcsisége, nagyon fontos számára a morál, gyakran foglalkoztatják elvont kérdések. A Vízöntő a fixa idea: nehéz kimozdítani a meggyőződéséből, nem hajlítható: neki magának kell levonnia a következtetéseket. De mindig a legteljesebb objektivitásra, elfogulatlanságra törekszik, ilyenkor háttérbe szorítja a személyes érzelmeket.

Hát igen, ez a fajta ember eléggé kifogyott manapság!

A Vízöntő két irányban is ráömlik a szomszéd jegyekre: a Bak és a Halak egyaránt társa a Vízöntőnek. A képen is látható, hogy különösen a Bakra gyakorolt hatása nagy: átnyúlik egészen a Nyilasig. Furcsa, hogy a Vízöntő egy ún. levegős jegy és nem vizes! Ráadásul létezik egy ún. Vízöntő paradoxon, melyet majd legközelebb elemzünk is mélyebben.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...

Egyenlőre gyógyíthatatlan, gyulladásos betegség terjed Magyarországon, sok a beteg gyerek is

Az elmúlt húsz évben drasztikusan emelkedett a gyulladásos bélbetegségekben (IBD) szenvedők száma. Hazánkban mintegy 60 ezer beteget tartanak...

Életben lévő magyar túszról érkezett információ az izraeli hatóságoktól – videó

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, ami szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van...

Az Atlético Madrid, a Lazio, a Dortmund és a Barcelona is továbbjutott

A Manchester City kétgólos hátrányból fordítva biztosította csoportelsőségét, korábban továbbjutott már abból a csoportból az RB Leipzig is....