1.7 C
Budapest
2023. december. 11. hétfő

NAPÚT – 6: AZ Utolsó vacsora szereplői – Fülöp

Dátum:

Megosztás:

A negyedik apostol Fülöp.

A rák csillagjegynek sokszoros jelentése is van! Egyrészt ekkor van a nyári napforduló, vagyis június 21-ig hosszabbodnak a nappalok, utána az éjszakák kezdenek hosszabbodni. Ezt szimbolizálja a rák jele is: a rák az, aki úgy jön, mintha menne.

Másrészt ekkor van – ha a kínai asztrológiát szemléljük, és elmélyedünk a holdházakban – a gólya hete, mint holdház. A mondás, hogy a gyereket a gólya hozza erre utal: a rák az anyaság, az önzetlen szeretet jegye is. Nem véletlen, hogy Keresztelő Szent János születésnapja a rák jegyében van. Ő volt az, aki megjövendölte Jézus születését. Vagyis a megtestesülést.

A hétköznapokban a rák alapvető tulajdonságai is így jelennek meg: nagyon érzelmes és érzékeny, gondoskodik a családról és az otthonról. Szerethető és nagyon ragaszkodó a körülötte lévő emberekhez. A Rák jegyében született emberek nagyon lojálisak és empatikusak, képesek átérezni fájdalmaidat és szenvedéseidet.

Ösztönös jegy, nagyon erős az intuíciója, az vezérli az életben, csalhatatlanul. Ha elszakítják a gyökereitől, az otthonától, a családjától, a múltjától, mindaddig boldogtalan, amíg újra meg nem találja, vagy meg nem teremti azt, amit elvesztett. Nem agresszív jegy, más módon ér célt.

Pont így ábrázolja Fülöpöt Leonardo. A Hold a Rák uralkodó bolygója, ezért kicsit nőies is. Erős férfi, tele jósággal. Gyönyörű egyensúlyt képez a jin és jang között, a befogadó és a kiáradó, a nőies és a férfias között.

Fülöp apostol az írások szerint Betszaidából való halász volt, mint András és Péter. Úgy tartották, hogy Andrással együtt Szkítiában – nahát, csak nem? – hirdette az evangéliumot, és a kis-ázsiai Hierapoliszban szenvedett vértanúságot. A kereszt segítségével, amely attribútuma is, a városból kiűzött egy kígyót, Mars templomának szent állatát. Ezért a feldühödött Mars-papok elfogták és keresztre feszítették.

Az elbeszélésben asztrológiai-naptári utalás is lappang, ahogy azt fentebb már említettük.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Autósok, figyelem: átfogó ellenőrzést kezd a rendőrség

Célkeresztben a sofőrök, de aki nem él tudatmódosító szerekkel, annak nincs félnivalója. Országos akciót tart a rendőrség jövő héten...

Amerika-szakértő: Donald Trump előnye akkora, hogy vitázni sem áll le kihívóival

Az Egyesült Államok készül a következő választásokra: a republikánus oldalon utoljára vitáztak a jelöltek, Donald Trump viszont nem...

Vlagyimir Putyin szerint egész Ukrajnának nincs jövője

Ukrajna nem állít elő semmit, ezért nincs jövője, Oroszországnak pedig van - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök...

A Volán-sztrájk hétfői napja fog nagyot szólni a szakszervezet szerint

Vasárnap kezdődött a kétnapos tiltakozás. Közzétették, melyik régióban milyen arányban csatlakoztak a sztrájkhoz a dolgozók. December 10-re és 11-re...