0.7 C
Budapest
2023. december. 10. vasárnap

NAPÚT – 9: AZ Utolsó vacsora szereplői – János

Dátum:

Megosztás:

János apostol és evangélista, a Jelenések könyvének profétája, az európai és hazai szakrális néphagyomány egyik legtiszteltebb és egyik legihletőbb hatású alakja. Szellemének merészségét a sas-szimbólum jelképezi: a sas szárnyalása, magas röpte és napra figyelő tekintete jól kifejezi János személyiségét és jellemvonásait.

Mivel lágy vonásokkal ábrázolják sokszor, ezért is lehetett – főleg a híres film bemutatása után – róla elterjesztve, hogy ő tulajdonképpen nem is János és nem is férfi, hanem ő Mária Magdolna. Ez arra nagy tanulság, hogy ha jó a marketing, akkor minden el lehet adni!

Jánosról inkább javaslok egy másik megközelítést: azért ilyen lágy minden ikonon, mert ő JÁNYOS. Ahogy azt Pap Gábor, Szántai Lajos és még sok valóban okos ember észrevette a népmesék tanulmányozása közben – is.

Mitől gondolkodhatott Leonardo hasonlóan, mint a magyar tudósok? Hogy az olaszból erre nem jöhetett rá, az elég valószínű: Femminile és Apostolo Giovanni. Ebből a két kifejezésből csak a legügyesebbek tudnak szóképet varázsolni, vagy még ők sem.

Csak nem lehet valami abban, hogy az édesanyja tényleg magyar származású volt?

Az sem véletlen, hogy a mérlegben is otthon van a Vénusz!

A Nap ilyenkor eléri a kiegyenlítő őszi pontot. Szeptember végén ugyanolyan hosszú a nappal, mint az éjszaka. Nem véletlen a szimbólum alakja sem. Itt valóban egyensúlyba kerülnek a természet és a világ energiái!

Montvai György

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Az orális szex növelheti a szájrák esélyét (18+)

Megdöbbentő tanulmány látott napvilágot az orális szex és a rák összefüggésben. Amerikai kutatók szerint az orális szex és a rák összefüggésben...

Pankotai Lili szánalmas interjúja a köznevelésért felelős államititkárral, Maruzsa Zoltánnal – videó

Maruzsa Zoltán ellátogatott a Fiatalok és médiatudatosság konferenciára. A rendezvény után Pankotai Lili aktivista egy rögtönzött interjún kapta...

Szinte az egész országra kiadták a vészjelzést, mutatjuk, hol a legrosszabb a helyzet

Elsősorban az autóba ülőknek jelent rossz hírt a mai időjárás, de nagy valószínűséggel senki sem fog különösképpen örülni....

Szánalmasan próbálkozik Zelenszkij, Buenos Airesbe repült Orbán Viktor után

Zelenszkij ukrán elnök a nemzetközi politikában egészen ritkán látható szánalmas módon próbálkozik, hogy valahogy megpróbálja rávenni Orbán Viktor...