frisshireink logo
nazca

Nazca vonalak (3) – Mi nem

Ami biztosan nem!

Egyrészt Nazca, de nem sivatag. A borító képen jól látszik, hogy egy buja vegetációjú völgy van a közvetlen közelében. Mindenféle átmenet nélkül egyszer csak kezdődik a Nazca „sivatag”. Ha Vác mellett valaki látta a hegyen a bányát, annak valószínűleg nem a sivatag jut az eszébe. Érdekes, hogy von Däniken feltette a kérdést már a hatvanas évek vége felé, a tudomány mégsem hallotta meg.

 

A Yamagata Egyetem régészeinek új tanulmánya egy új elméletet javasolt, amely megoldhatja a Nazca-vonalak rejtélyét. Adta hírül a sajtó idén. A régészek szerint a lineáris vonalak a völgyek közti utakat jelölték, míg a mindenféléket (állatok, absztrakt ábrák stb.) megjelenítő ábrák kommunikációs célokat szolgáltak. Három kérdést azért feltennék:

vonalak

  1. A képen látható egyenes vonal honnan hova vezet? Gondolom nem az egyik hegytől segített átmenni a másikra – mint helység
  2. Milyen kommunikációt folytattak azok, akik az ábrák túlnyomó többségét nem is láthatták, hiszen azok csak több száz, illetve egy vagy kétezer méter magasból látszanak! Ha meg őseinknek volt repülőjük, netán űrhajójuk, akkor a települések között miért így kommunikáltak?
  3. Hogy lehet régész diplomát szerezni a Yamagata Egyetemen, mert széles látókörű tudós szeretnék lenni én is!

Híreink