20 C
Budapest
2023. szeptember. 22. péntek

Nem hagyja magát a BOLT, elhúzódhat a taxisháború

Dátum:

Megosztás:

Újabb forduló kezdődhet a a két hónapja tartó budapesti taxisháborúban. A hagyományos fuvarszerző vállalatok tarsolyukban az Európai Bíróság ítéletével támadták meg az észt hátterű céghez köthető hazai szolgáltatót, ám a Bolt HTX Kft. újra keményen visszaverte a szerinte alap nélküli kiszorítási kísérletet.

Az érintett fuvarszervezők úgy érvelnek, hogy Bolt cégek – észt és magyar egyaránt – nem a kiadott engedélyek szerint és azoknak megfelelően működnek. A súlyos állításokra, a szerinte alaptalan vádakra a Bolt közleményben válaszolt.

„A napokban megjelent sajtóhírekre reagálva a BOLT HTX Kft. kijelenti, hogy minden esetben a magyar és az európai uniós jogi szabályozások szerint jár el, és azoknak maximálisan eleget téve mindenben együttműködik az illetékes hatóságokkal – közölték az lap érdeklődésére a vállalatnál. Hozzátették: emellett a társaság a fővárosi taxirendeletben foglalt kritériumoknak is teljes mértékben megfelel.

A Bolt HTX Kft. a Budapest Főváros Kormányhivatala által kiállított Diszpécserszolgálati Engedély alapján működik, valamint a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. mint közlekedésszervező által kiadott engedély alapján a Bolt HTX Kft. jogosult a védjegyoltalommal ellátott szabadjelző használatára” – írja a cég közleménye.

A kft azt is kilátásba helyezi, hogy minden jogi fórumot igénybe vesz és lépéseket tesz, hogy megvédje a cég partnereit munkavállalalóit és utazóközönségét.

Azt is hangsúlyozta a cégvezetés lapunkhoz eljuttatott közleményében, hogy a „Bolt egyik küldetése, hogy minél több potenciális utas számára tegye egyszerűbbé és kényelmesebbé a taxirendelés, valamint az utazás folyamatát, ezáltal pedig a mindennapjaikat. Emellett a felhasználók igényeit figyelembe véve folyamatosan bővítjük az applikáció funkcióit, például az úti cél megadását követően már látható, hogy körülbelül mennyi idő elérni azt. Ezzel a szemlélettel egyre biztonságosabb és kiszámíthatóbb a taxis közlekedés.

Mint ismert július elején a Bolt védjegyhasználati gyakorlatát sérelmező beadványt küldött Budapest Főváros Önkormányzatának a több fuvarszervezőt tömörítő Országos Taxis Szövetség, egyenlő versenyfeltételeket szorgalmazva a hagyományos taxisvállalatokkal, azzal a nem titkolt céllal, hogy kiszorítsa a piacról az észt háttérrel működő technológiai vállalatot.

A hagyományos fuvarszervező vállalatok fellépésével indított újabb taxisháború sok egyezést mutat az Uber elleni 2016-os támadásokkal, amelyek végén a fuvarmegosztáson alapuló, technológiai újításokat alkalmazó személyszállítást szervező cég végül kivonult a magyar piacról.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

A fájó izmokat is kezelhetjük fahéjjal, levendula-illóolajjal és kurkumával

Nincs is annál rosszabb, amikor reggel már úgy kelünk ki az ágyból, hogy fájnak az izmaink. A fájó izomzatnak...

A magyarok bő kétharmada maradni akar az Unióban és bevezetné az eurót

Ha ma lenne a népszavazás, akkor a magyarok több mint kétharmada voksolna az unióban maradás és az euro...

Leállnak a lengyel fegyverszállítások a gabonavita miatt

Varsó mindeddig Ukrajna egyik legfőbb támogatója volt, de a közelgő választás felülírja a korábbi álláspontot - írja a...

Varga, Matolcsy, Bod egy asztalnál – borul a forint, szakad az OTP

A 61. Közgazdász-vándorgyűlésen folytat kerekasztal-beszélgetést a fiskális és monetáris politika jelenlegi és múltbéli vezetése - írja a vg.hu Egy asztalhoz...