0.7 C
Budapest
2023. december. 10. vasárnap

Németország felébredt: felülvizsgálja a palesztinoknak nyújtott pénzügyi segélyeket

Dátum:

Megosztás:

Németország kiáll Izrael mellett, és támogatja a Hamász szélsőséges palesztin szervezet által megtámadott országot. A német koalíciós, valamint az ellenzéki pártok egyöntetűen szolidaritásukat fejezték ki Izraellel. A kormány bejelentette, hogy felülvizsgálja a palesztinoknak nyújtott pénzügyi, illetve fejlesztési segélyeket.

A Hamász által indított támadást követően Olaf Scholz kancellár sajtónyilatkozatban hangsúlyozta, hogy Izrael biztonsága Németország számára „államérdek”. Németország kiáll Izrael mellett – jelentette ki a kancellár, hozzátéve, hogy Izrael támogatásáról konzultálni kíván az amerikai, a francia és az egyiptomi elnökkel, valamint a brit miniszterelnökkel.

A német kormány fejlesztésügyi minisztere bejelentette, hogy a palesztinoknak eddig nyújtott pénzügyi, illetve fejlesztési segélyeket haladéktalanul felülvizsgálják.

Svenja Schulze szerint a Hamász által indított támadások a közel-keleti konfliktusban „rémisztő fordulópontot” jelentenek. A miniszter szerint a történtek nyomán a palesztin területek pénzügyi segélyezése a jelenlegi formájában nem folytatható tovább. A kormányt korábban az vezényelte, hogy a segélyekkel a békét szolgálja – hangoztatta Schulze.

Több vezető politikus Izrael támogatása érdekében nemzetközi összefogást sürgetett. Armin Laschet, az ellenzéki konzervatív CDU külpolitikai felelőse szerint az Európai Unió tagállamai a terrorizmust nem finanszírozhatják tovább. Az EU-nak be kell szüntetnie minden együttműködést Mahmúd Abbász palesztin elnökkel – fogalmazott a politikus.

Hasonlóan foglalt állást Michael Roth, a Bundestag külügyi bizottságának szociáldemokrata vezetője:

Iránt olyan „háttérhatalomnak” nevezte, amely a támadást szervezte, illetve a Hamászt segítette.

A kormánypárti politikus szerint az EU-nak fel kell hagynia az Iránnal való tárgyalásokkal. Sürgette, hogy az unió egységesen szankciókat léptessen életbe Iránnal szemben.

A német kormány abból indul ki, hogy a Hamász által izraeli területről elhurcolt személyek között német-izraeli kettős állampolgárságú személyek vannak. Értesülések szerint a Hamász terroristái legkevesebb 100 embert ejtettek foglyul. Az ugyanakkor már ismertté vált, hogy közöttük egy kettős állampolgársággal rendelkező fiatal nő is van, akit két kisgyermekével együtt ejtettek túszul. Édesanyja megrázó videofelvételen szólított fel szabadon bocsátásukra.

A külügyminisztérium az esetlegesen elhurcolt, német állampolgársággal is rendelkező személyekről – az érintettek védelme érdekében – ugyanakkor nem közölt információkat. Annyit bejelentett, hogy állandó kapcsolatban áll az izraeli hatóságokkal.

A közel-keleti konfliktus új szakaszába lépett – hangsúlyozta Izrael berlini nagykövete. „A Hamász a támadásokért nagy árat fog fizetni” – fogalmazott Ron Posor a ZDF televíziónak. A terrorszervezet vezetése nem gondolt arra, hogy az általa indított támadás mit jelent majd a Gázai-övezet lakossága számára – tette hozzá.

Frank-Walter Steinmeier államfő hangsúlyozta, hogy

a történtek nyomán Németországban is nagy éberségre van szükség.

Meg kell védeni a németországi zsidó életet – jelentette ki Steinmeier.

A délelőtt folyamán több órára megbénult a hamburgi repülőtér. Egy ismeretlen Gmail-üzenet szerint ugyanis egy Teheránból Hamburga tartó gépen állítólag merényletet terveztek. A gép nem sokkal 12 óra után egy, a repülőtérhez tartozó külön területen landolt. A 198 utas és a 16 fős személyzet elhagyta a fedélzetet, a hatóságok pedig azonnal megkezdték a gép átvizsgálását. A repülőtér forgalma ezt követően helyreállt.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Az orális szex növelheti a szájrák esélyét (18+)

Megdöbbentő tanulmány látott napvilágot az orális szex és a rák összefüggésben. Amerikai kutatók szerint az orális szex és a rák összefüggésben...

Pankotai Lili szánalmas interjúja a köznevelésért felelős államititkárral, Maruzsa Zoltánnal – videó

Maruzsa Zoltán ellátogatott a Fiatalok és médiatudatosság konferenciára. A rendezvény után Pankotai Lili aktivista egy rögtönzött interjún kapta...

Szinte az egész országra kiadták a vészjelzést, mutatjuk, hol a legrosszabb a helyzet

Elsősorban az autóba ülőknek jelent rossz hírt a mai időjárás, de nagy valószínűséggel senki sem fog különösképpen örülni....

Szánalmasan próbálkozik Zelenszkij, Buenos Airesbe repült Orbán Viktor után

Zelenszkij ukrán elnök a nemzetközi politikában egészen ritkán látható szánalmas módon próbálkozik, hogy valahogy megpróbálja rávenni Orbán Viktor...