1.4 C
Budapest
2023. november. 29. szerda

Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny: Pénteken rajtolt és október 7. napjáig tart – videó

Dátum:

Megosztás:

A Balaton a világ legszebb tava és egyben a világ legjobb pontyos vize lett mára! Hatalmas természeti kincs, aminek az értékeit szeretnénk a versenyünkkel még jobban kiemelni és bemutatni. Fontosnak tartjuk, hogy a horgászok és a laikusok egyaránt ismerjék fel, hogy milyen felbecsülhetetlen és egyedi értéket képvisel a Balaton halállománya!

Éppen ezért az NBBH a világ leghosszabb horgászversenye, ahol gyakorlatilag bármelyik helyről lehet nyerni! Annak ellenére, hogy a Balaton közép-Európa legnagyobb tava, a kiemelkedően jó helyek száma korlátos. Ezért döntöttünk úgy, hogy csak a magyar nemzetiségű csapatok nevezését fogadjuk be, így biztosítva a részvételi lehetőséget 150-nél is több magyar csapat számára.

Pénteken rajtolt és október hetedikén ér véget a világ egyik leghosszabb pontyfogó viadala, Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH).

A 187 órás megmérettetésen 151 csapat több mint 600 horgásza vesz részt. Idén több újdonsággal is készültek a szervezők. Talán a legfontosabb, hogy csak a 10 kilónál nagyobb pontyok számítanak.

A szervezők szerint nem kizárt, hogy rekordok dőlnek meg idén Fotó: NBBH

A világ legjobb pontyos vize

– A 10 legnagyobb ponty össztömege alapján alakul majd ki a végleges sorrend, ráadásul csak a 10 kilo­grammos és annál nagyobb halak számítanak majd a versenyben, hiszen ez a viadal a rekordokról szól. Úgy gondolom, nem okoz majd gondot a horgászoknak tíz kiló feletti halakat fogni, hiszen a világ egyik legjobb vize a Balaton. Ez annak köszönhető, hogy rengeteg a természetes táplálék, egyedülálló a kagylóállománya. Biztos vagyok abban, hogy legalább 100 darab 20 kilón felüli pontyot sikerül majd kifogni a mezőnynek – fogalmazott a Borsnak Gödry Zoltán főszervező.

Egyedülálló a Balaton pontyállománya Fotó: NBBH

Új lehetőségek

Idén a megnövekedett érdeklődés miatt már nemcsak a középső, illetve a nyugati medencében horgásznak a résztvevők, hanem a keletiben is. Gödry szerint ez teljesen új lehetőségeket nyit a horgászok számára.

– A Balatonon érvényes behúzós szabály szerint az északi parton 350 méterre, míg a délin 450 méterre lehet bevinni a szereléket, az NBBH-n viszont 800 méterig, ami teljesen új lehetőségeket nyit a pecások számára, hiszen olyan részeket is meg lehet horgászni, amire korábban nem volt példa. Arról se feledkezzünk meg, hogy a balatoni pontyrekordot is a keleti medencéből, Balatonakarattyán, a Gumirádli strandon fogták: a ponty súlya 34,05 kilogramm volt – mondta a főszervező.

Etetési limit

Idén az is újdonság, hogy a szervezők etetőanyag-limitet határoztak meg, ennek alapján egy csapat maximum 140 kiló bojlit használhat fel.

– Úgy gondolom, ebből nem lesz probléma, hiszen a versenyzők általában jóval kisebb mennyiséget szoktak felhasználni, maximum a felét – zárta Gödry.

Rendkívül népszerű ez a verseny, hamar beteltek a helyek Fotó: NBBH

Csak magyar csapatok

Gödry Zoltán arról is szót ejtett, hogy az NBBH-ra évek óta többen jelentkeznek, mint amennyit a szervezők és a települések be tudnak fogadni.

– Tavaly év végétől Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászversenynek neveztük át a rendezvényt. Ez azt jelenti, a magyar résztvevőket preferáljuk, elsősorban nekik szeretnénk lehetőséget biztosítani arra, hogy induljanak. A teljes mezőny magyar nemzetiségű csapatokból áll össze, vannak köztük felvidéki és erdélyi magyar állampolgárok is – nyilatkozta Gödry, aki hozzátette: a 1,5 millió forintos jackpot annak jár, aki a verseny mindenkori rekordját túl tudja szárnyalni: a 31,825 kilós versenyrekordot 2021-ben állították be Balatonakaliban.

Az első nap eredményei

rmg 3466 1024x682 1
rmg 3466 1024×682 1

Videóösszefoglaló az NBBH 2022-es versenyéről

Forrás1

Forrás2

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...

Egyenlőre gyógyíthatatlan, gyulladásos betegség terjed Magyarországon, sok a beteg gyerek is

Az elmúlt húsz évben drasztikusan emelkedett a gyulladásos bélbetegségekben (IBD) szenvedők száma. Hazánkban mintegy 60 ezer beteget tartanak...

Életben lévő magyar túszról érkezett információ az izraeli hatóságoktól – videó

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, ami szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van...

Az Atlético Madrid, a Lazio, a Dortmund és a Barcelona is továbbjutott

A Manchester City kétgólos hátrányból fordítva biztosította csoportelsőségét, korábban továbbjutott már abból a csoportból az RB Leipzig is....