1.7 C
Budapest
2023. december. 12. kedd

Nemzetközi gyógyszerhamisítási botrány

Dátum:

Megosztás:

Dagad a nemzetközi gyógyszerhamisítási botrány iránt, ami egy súlyos és aggasztó jelenség a gyógyszeriparban.

A gyógyszerhamisítás az, amikor valaki hamis vagy meghamisított gyógyszereket állít elő, forgalmaz vagy használ, amelyek nem felelnek meg az eredeti gyógyszer minőségi és hatékonysági követelményeinek. A gyógyszerhamisítás veszélyeztetheti az emberek egészségét és életét, valamint alááshatja a gyógyszerellátás biztonságát és megbízhatóságát.

A nemzetközi gyógyszerhamisítási botrány legújabb fejleménye az, hogy Európa több országában hamisított Ozempic injekciók kerültek a legális gyógyszerellátási láncba.

Az Ozempic egy 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő felnőttek kezelésére való gyógyszer, amely segít a vércukorszint csökkentésében és a testsúlycsökkentésben.

A hamisított Ozempic injekciók azonban inzulint tartalmazhattak az eredeti hatóanyag helyett, ami súlyos mellékhatásokat okozhatott a használóknak.

Több embert is kórházba kellett szállítani Ausztriában, mert hipoglikémiás állapotba kerültek, vagyis a vércukorszintjük a normális érték alsó határa alá esett1.

A hamisított Ozempic injekciók forrása még nem ismert, de feltételezhető, hogy bűnszervezetek állnak mögötte.

A Novo Nordisk dán gyógyszercég, amely az Ozempic gyártója, korábban jelezte, hogy az Ozempic és a szintén szemaglutid hatóanyagú Wegovy gyógykészítménye iránt megnövekedett az online kereslet. A vállalat ugyanakkor növelte a gyártását is a két készítménynek, hogy kiszolgálja a megnövekedett keresletet. A bűnszervezetek azonban kihasználhatták a hiányt és hamisítványokat hozhattak forgalomba.

A nemzetközi gyógyszerhamisítási botrány elleni küzdelem érdekében az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) és az egyes tagállami hatóságok vizsgálatot indítottak, és felszólították az egészségügyi szolgáltatókat és a betegeket, hogy legyenek körültekintőek az Ozempic injekciók használatakor. Az EMA azt tanácsolja, hogy csak megbízható forrásból vásároljanak vagy rendeljenek gyógyszereket, és ellenőrizzék a csomagolást és a címkét. Ha bárki gyanús vagy hamisnak tűnő gyógyszert talál vagy használ, jelentse azt az illetékes hatóságoknak.

Ha többet szeretnél megtudni a nemzetközi gyógyszerhamisítási botrányról, olvasd el az Infostart vagy a Portfolio cikkeit!

Szólj hozzá te is!😊

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Autósok, figyelem: átfogó ellenőrzést kezd a rendőrség

Célkeresztben a sofőrök, de aki nem él tudatmódosító szerekkel, annak nincs félnivalója. Országos akciót tart a rendőrség jövő héten...

Amerika-szakértő: Donald Trump előnye akkora, hogy vitázni sem áll le kihívóival

Az Egyesült Államok készül a következő választásokra: a republikánus oldalon utoljára vitáztak a jelöltek, Donald Trump viszont nem...

Vlagyimir Putyin szerint egész Ukrajnának nincs jövője

Ukrajna nem állít elő semmit, ezért nincs jövője, Oroszországnak pedig van - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök...

A Volán-sztrájk hétfői napja fog nagyot szólni a szakszervezet szerint

Vasárnap kezdődött a kétnapos tiltakozás. Közzétették, melyik régióban milyen arányban csatlakoztak a sztrájkhoz a dolgozók. December 10-re és 11-re...