2.9 C
Budapest
2023. december. 11. hétfő

Nincs kegyelem – a rendőrség üzent a gyorsulási versenyeket szervezőknek

Dátum:

Megosztás:

Tavasszal üzent hadat az illegális gyorsulási versenyeknek és résztvevőiknek a rendőrség; az összehangolt intézkedéseknek már van eredménye is

– írják a honlapjukon.

Ahogy arról az Infostarton többször is beszámoltunk a rendőrség az Auchan áruházzal együttműködve kiszorította több agglomerációs áruházparkolóból az illegális gyorsulási versenyek résztvevőit. Különleges „csapdákat” elhelyezve az úttestre.

A rendőrség most beszámolt a hónapok óta tartó akciókról. Azt írják, hogy „először csak 15-20 autó, aztán már 100, 200, de volt, hogy 500 autó is megjelent a Budapest környéki nagyáruházak parkolóiban megrendezett illegális gyorsulási versenyeken egy-egy péntek vagy szombat éjszaka.

Mivel jellemzően a nagyáruházak éjszaka üres parkolóit használták előszeretettel a versenyzésre, elkezdődött az erre alkalmas helyszínek tulajdonosaival az egyeztetés és együttműködés. Az áruházak is nyitottak voltak arra, hogy segítsék ezeknek az illegális találkozóknak a megakadályozását – írják.

Most arról számolnak be, hogy

az intézkedések eredményeként a nyár végére Pest vármegyében sikerült gyakorlatilag teljesen visszaszorítani az illegális gyorsulási versenyeket.

Arra azonban figyelmeztetnek, hogy továbbra is „számos olyan hely van az országban, ahol szükséges lépéseket tenni e versenyek visszaszorítása érdekében”.

Ezt ígérik a szervezőknek

A rendőrség a jövőben is mindet megtesz annak érdekében, hogy a felelőtlen száguldozók ne találjanak olyan új helyszíneket, ahol a rájuk és a közönségükre is veszélyes gyakorlatukat tovább folytathatják. Ezért folytatódnak a megkezdett együttműködések a területek tulajdonosaival a szükséges forgalomtechnikai változtatásokról, nem szűnnek meg a visszatérő ellenőrzések és a nagyszabású, több társzervet is bevonó akciók a versengésekre alkalmas utakon.

A rendőrség figyel

A rendőrség továbbra is folyamatosan figyeli a versenyek szervezésére használt online felületeket, és mindezek mellett fokozza az ellenőrzések számát és gyakoriságát azokon az ismert útszakaszokon, ahol a nem szervezett, hanem spontán gyorsulási versenyek szoktak történni, amelyek jelentősen veszélyeztetik a közlekedés többi résztvevőjének biztonságát is.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Autósok, figyelem: átfogó ellenőrzést kezd a rendőrség

Célkeresztben a sofőrök, de aki nem él tudatmódosító szerekkel, annak nincs félnivalója. Országos akciót tart a rendőrség jövő héten...

Amerika-szakértő: Donald Trump előnye akkora, hogy vitázni sem áll le kihívóival

Az Egyesült Államok készül a következő választásokra: a republikánus oldalon utoljára vitáztak a jelöltek, Donald Trump viszont nem...

Vlagyimir Putyin szerint egész Ukrajnának nincs jövője

Ukrajna nem állít elő semmit, ezért nincs jövője, Oroszországnak pedig van - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök...

A Volán-sztrájk hétfői napja fog nagyot szólni a szakszervezet szerint

Vasárnap kezdődött a kétnapos tiltakozás. Közzétették, melyik régióban milyen arányban csatlakoztak a sztrájkhoz a dolgozók. December 10-re és 11-re...