-2 C
Budapest
2023. november. 30. csütörtök

Orbán Viktor: Magyarország minden erővel megvédi magát + videó, galéria

Dátum:

Megosztás:

– A kormányban és bennem is van még szufla bőven – fogalmazott a miniszterelnök. – A bizalom mindig megtisztelő, most is az, ennyi idő után is, újra és újra az. Megtisztelő, hogy ismét rám bíztátok a feladatot, hogy vezessem az ország, sőt Európa legsikeresebb közösségét, a Fideszt. Ami az odaadásomat illeti, nem fogtok csalódni – mondta Orbán Viktor. Hozzátette: az igazat tekintve sejtette, hogy így lesz.

Mint mondta, nem veszett el belőle az alázat, de tudja, a ciklus közepén vagyunk, és „menet közben nem cserélünk lovat, különösen ha jó irányba húz”. – A legjobb korban vagyok – jelentette ki a kormányfő. Felidézte: a 2022-es győzelembe mindenki beleadott apait-anyait. A baloldal összefogott, maga mellé gyűjtötte a Nyugat minden erőforrását, éppen úgy, mint egy hónappal ezelőtt Lengyelországban.  – A különbség csak annyi, hogy mi jóval korábban kezdtük a felkészülést, és 

felmértük ellenfelünk erejét, lévén, hogy a főmacher, a pók, a bábjátékos egy magyar, Soros György és az ő hálózata volt. Nem túlzás, szó szerint világraszóló győzelmet arattunk 

– szögezte le Orbán Viktor. Közölte: a legyőzött ellenféllel nagyvonalúnak kell lenni. Ezért kár felhánytorgatni, hogy a vásárhelyi polgármester feljött Budapestre, és a baloldali lista élén találta magát – fogalmazott. De azon szerinte nem szabad továbblendülni, hogy az egyesült baloldalt Brüsszel és a Soros-birodalom is támogatta. – A külföldiek kilóra akarták megvenni a következő magyar kormányt és az országot is – jelentette ki a Fidesz elnöke. – Ha sikerült volna, ma migránsok tízezrei lennének Magyarországon, Budapest olyanná válna, mint a nyugati nagyvárosok, genderideologisták grasszálnának az iskoláinkban, a honvédség fegyverei pedig Ukrajnában lennének – sorolta.

Orbán Viktor szerint ez nem maradhat így, habár jogilag ez nem hazaárulás, de akkor sincs rendben, hogy a baloldal büntetlenül eladhatja magát külföldieknek!

Nézegess képeket! – Kongresszus képekben

Világosak a célok

A kormányfő úgy látja, hogy a válságok, amelyekkel 2010 óta szembetalálták magukat, mind nehezek voltak, de az elmúlt két év volt a legnehezebb. Szerinte 

ezeken az időszakokon úgy lehet túllendülni, ha világosak a célok: nem belekeveredni a háborúba, megóvni a családokat, fenntartani a rezsicsökkentést, megvédeni a nyugdíjak vásárlóértékét és kibírni Brüsszel kivéreztetési kísérleteit. 

– A kongresszusnak jelentem, hogy a kijelölt célokat elértük – közölte a miniszterelnök. – Innen már látszik, hogy ép bőrrel átvágtuk magunkat az aknamezőn, és bár továbbra is hadizaj uralja a tájat, ismét megindultunk előre és felfelé, a biztató magyar élet irányába, ahogy azt minden magyar szeretné. Velünk azok is jól járnak, akik ellenünk szavaztak – jegyezte meg.

Mint mondta, lesz új lendület, európai mértékkel is számottevő növekedés, magasabb minimálbér, ki tudják fizetni a 13. havi nyugdíjat, a bőkezű otthonteremtést, lesz csok plusz, és nagyobb lesz a babaváró hitel is.

Magyarország ellenáll

– A kongresszus mindig bajtársi találkozó. Összeszedelőzködés az előttünk álló választásokra, ám jó alkalom arra is, hogy a politikai és kormányzati munka mélyebb összefüggéseiről lehessen beszélni – fogalmazott Orbán Viktor. Mint mondta, 

Magyarország ellenáll a brüsszeli bürokraták agymenéseinek, a migrációnak, a genderpropagandának, Ukrajna előkészítés nélküli uniós tagságának, a kommunista tüneteket mutató zöldideológiáknak, a Brüsszelből és Washingtonból támadó Soros-birodalomnak is.

A miniszterelnök elmondta: mély meggyőződése, hogy a brüsszeli jövőképre nemet kell mondani, mert fenntarthatatlan.

– Naponta vernek újabb és újabb szöget Európa koporsójába. Ha így folytatjuk, eljön a vég, és keresztet vethetünk az unióra. Ha csak nem tiltják meg a keresztvetést. Nekünk ezt meg kell akadályoznunk – mutatott rá a pártelnök. Szerinte ma sem az unió, sem a tagállamok nem hajtják végre a saját döntéseiket. Ehhez a helyzethez már mindenki alkalmazkodott, amit Orbán Viktor aggasztónak nevezett.

– Úgy gyengül el az unió, mint az öregedő test: ha valami nem működik, megszokjuk, lassulunk, végül pedig feladjuk a szolgálatot – jelezte a kormányfő. Úgy látja, hogy a brüsszeli recept káoszt eredményez. A brüsszeli bürokraták bezárkóznának, nem kereskednének, Európa így kiszorul a világgazdaságból – mutatott rá.

A zöldenergia a jövő

– Nem akarunk Sorosék adósrabszolgái lenni, nem akarunk bandaháborúkat, és nem akarjuk, hogy Magyarország rezervátum legyen, aminek nincs jövője – jelentette ki a miniszterelnök. – Nekünk, magyaroknak van egy saját tervünk, van ellenjavaslatunk. Már ki is próbáltuk, a magyar modell látható és egyre ismertebb a sok támadás miatt – szögezte le Orbán Viktor. Szerinte a franciák, az olaszok a fél életüket odaadnák, ha újra migránsmentes országuk lehetne.

– A jólét előfeltétele Magyarországon a munka – fejtette ki a kormányfő. Példákat is hozott a magyar modell működésére: kereskedés, kedvező adók, észszerű zöldátállás. A magyar zöldpártokat úgy jellemezte, hogy ideológiai alapon közelítik meg a kérdést, míg a kormánypárt gyakorlati kérdésekben valósítja meg a környezetbarát lépéseket. A magyarok a miniszterelnök szerint nem hisznek a mesékben, amelyek ideológiai alapúak: a nácizmusra, a kommunizmusra, a genderizmusra, a méregzöld ideológiára gyanakodva tekintünk – fejtegette. Leszögezte: 

Magyarország jövője a zöldenergia.

Szerinte tíz év múlva Paks 2 befejezésével a nukleáris és a zöldenergia fogja kiadni az ország energiamixének döntő részét.

– Nekünk a nukleáris energia zöldenergiának számít, és vagyunk még néhányan így ezzel Európában. Tíz év múlva Paks 2-t befejezve a magyar gazdaság 52 százalék nukleáris, 39 százalék megújuló, döntően napenergiát állít majd elő. Óriási lépésekkel haladunk. A magyar villamosenergia-rendszert már összekötöttük szomszédainkkal, így tetszés szerint adhatjuk és vehetjük az energiát. Azonban még nem vagyunk az élvonalban – figyelmeztetett Orbán Viktor. Úgy ítélte meg, hogy a választóvonal az energia tárolása lesz. Felhívta a baloldali képviselők figyelmét, hogy 

a zöldenergiát tárolni kell, és a jövő nagy kérdése, hogy melyik gazdaság lesz erre képes.

Hozzátette: Magyarország mind a három területen élen akar járni, ehhez azonban méretes beruházásokra van szükség.

– Óriási versenyfutásban vagyunk a németekkel, a franciákkal és a spanyolokkal.

Fantasztikusnak tartom, hogy ebben a ligában játszunk, és még fantasztikusabbnak tartom, hogy nyerésre is állunk.

Most dől el, hol alakulnak ki Európa zöldközpontjai. Százötven éve nem nyílt meg előttünk ilyen lehetőség – jelentette ki a miniszterelnök. Hozzáfűzte: mindez jól hangzik, azonban van egy komoly bökkenő, Magyarország csak tízmilliós belső piac, ami nem elegendő bázis a gyors technológiai fejlődéshez. Az utolsó nagy gazdasági áttörésünk idején Magyarország jóval nagyobb volt, márpedig megfelelő bázis nélkül nem lehet felérni a dobogóra a kormányfő szerint. Kifejtette: mindezt egy külpolitikai bravúrral hidalják át. Azok számát növelnék meg, akik érdekeltek Magyarország sikerében, és az országot a legmodernebb keleti és nyugati technológia találkozóhelyévé teszik.

Azok a gyárak, amelyek jók a németeknek, jók lesznek nekünk is

– mondta az akkumulátorgyárakról a miniszterelnök. Úgy látja, hogy ma Kelet és Nyugat technológiai óriásai Magyarországon tudnak a legkönnyebben együttműködni. – Ez fogja felfelé húzni Magyarországot a következő tizenöt évben. Erősek, gazdagok és zöldek leszünk, sőt még az ellenfeleink is, igaz, ők az irigységtől – fogalmazott.

Változás kell Brüsszelben

Orbán Viktor emlékeztetett: minden arcvonalon túlerővel találja szemben magát. – A mi kormányunk nindzsakormány: a bevetés után nem mi, hanem az ellenfeleink maradnak a földön, mi pedig visszatérünk a bázisra – hasonlította össze a mostani és az 1990 utáni jobboldali kormányt, amely hasonló helyzetben kamikazekormánynak nevezte magát.

A konzultációt kulcskérdésnek nevezte a miniszterelnök. – Ez az első része a kampánynak, utána jönnek a választások, ahol előre kell törnie a Fidesznek. 

Brüsszelben változást kell elérni, a gyurcsányistákat pedig vissza kell verni.

Mindkét választást, az európait és az önkormányzatit is meg kell nyernünk – jelölte ki a célt a Fidesz elnöke a küldöttek és vendégek előtt.

Orbán Viktor a beszéde alatt többször is kitekintett, kiszólt miniszterei, a fideszes kulcsemberek irányába. Megemlítette többek között Szijjártó Pétert, Navracsics Tibort, Kubatov Gábort, Varga Mihályt és Lantos Csabát is.

EP2I2381
Fotó: Teknős Miklós

A küldöttek a szombati kongresszuson nemcsak az elnök megbízásának meghosszabbításáról, hanem az alelnökök személyéről is szavaztak. Kósa Lajost 1145, Kubatov Gábort 1158, Gál Kingát 1150, Németh Szilárdot pedig 1121 szavazattal választották a Fidesz alelnökévé.

Magyar Nemzet frissülő tudósításban, élőben számolt be a helyszínről a Fidesz kongresszusáról. A rendezvényt a Hír TV egyenes adásban közvetítette, és műsorában elemzőket is megszólaltatott.

Videó

Borítókép: Orbán Viktor a Fidesz kongresszusán (Fotó: Teknős Miklós)

Forrás

HIRMAGAZIN ONLINE MÉDIA

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...

Egyenlőre gyógyíthatatlan, gyulladásos betegség terjed Magyarországon, sok a beteg gyerek is

Az elmúlt húsz évben drasztikusan emelkedett a gyulladásos bélbetegségekben (IBD) szenvedők száma. Hazánkban mintegy 60 ezer beteget tartanak...

Életben lévő magyar túszról érkezett információ az izraeli hatóságoktól – videó

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, ami szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van...

Az Atlético Madrid, a Lazio, a Dortmund és a Barcelona is továbbjutott

A Manchester City kétgólos hátrányból fordítva biztosította csoportelsőségét, korábban továbbjutott már abból a csoportból az RB Leipzig is....