1.7 C
Budapest
2023. december. 12. kedd

Őszinte Hamász-beszéd: a cél Izrael megsemmisítése, nem védik a gázai civileket

Dátum:

Megosztás:

Egy libanoni tévének a terrorszervezet egyik vezetője nyíltan bevallotta: Izraelt el akarják törölni minden „palesztin földről”, azaz teljesen meg akarják semmisíteni, mivel létezése „logikátlan”.

Ghazi Hamad, a Hamászt irányító politikai iroda tagja egy libanoni tévécsatornának adott interjúban közölte: a terrorszervezet újra és újra meg fogja ismételni az október 7-i támadást, amíg Izrael meg nem semmisül.

„Izrael egy olyan ország, amelynek nincs helye a mi földünkön. El kell távolítanunk, mert biztonsági, katonai és politikai katasztrófát jelent az arab és iszlám nemzet számára. Nem szégyelljük ezt kimondani” – jelentette ki Hamad az LBC-nek adott október 24-i interjúban, „logikátlannak” nevezve a zsidó állam létét.

„Meg kell leckéztetnünk Izraelt, és ezt kétszer és háromszor is meg fogjuk tenni. Az al-Aksza áradat (így nevezte a Hamász az október 7-i terrortámadást – a szerk.) csak az első alkalom. Meg kell majd fizetnünk az árát? Igen, és készek vagyunk megfizetni. A mártírok nemzetének neveznek minket, és büszkék vagyunk arra, hogy mártírokat áldozunk fel” – ismerte be nyíltan a Hamász-vezető.

A gázai palesztin civilek védelme amúgy sem az ő feladatuk – erről már a szervezet egy másik vezetője, Abu Marzouk beszélt az RT orosz propaganda-csatornának (Marzouk volt az egyik tagja annak a magas rangú Hamász-delegációnak, amely nemrég Moszkvában tárgyalt).

Marzouk az RT-nek elmondta: a mintegy 500 kilométernyi földalatti alagútrendszert azért építették, hogy harcosaikat védjék a légicsapásoktól, nem azért, hogy a civileket kíméljék. Megerősítette, hogy az alagútrendszerből harcolnak Izrael ellen, és közölte: mivel a Gázai övezet lakóinak 75 százaléka „menekült”, az ENSZ felelőssége, hogy megvédje őket. 

Azt pedig szerinte a genfi egyezmény írja elő, hogy a „megszállók” felelőssége a civilek ellátása (ezalatt Izraelt érti, amely pedig 2005-ben egyoldalúan kivonult Gázából, az összes zsidó telepet felszámolva).

Az 1987-ben alakult iszlamista terrorszervezet kezdettől fogva elveti az ún. „kétállami megoldást”, tehát egy zsidó és egy palesztin állam egymás mellett élését, az 1947-es ENSZ felosztási tervnek megfelelően. A Hamász egy egységes iszlám teokráciát szeretne létrehozni, nem Izrael mellett, hanem helyett, chartájában egyértelműen megfogalmazva Izrael mint „cionista ellenség” kiiktatását és zsidók kiirtását.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Autósok, figyelem: átfogó ellenőrzést kezd a rendőrség

Célkeresztben a sofőrök, de aki nem él tudatmódosító szerekkel, annak nincs félnivalója. Országos akciót tart a rendőrség jövő héten...

Amerika-szakértő: Donald Trump előnye akkora, hogy vitázni sem áll le kihívóival

Az Egyesült Államok készül a következő választásokra: a republikánus oldalon utoljára vitáztak a jelöltek, Donald Trump viszont nem...

Vlagyimir Putyin szerint egész Ukrajnának nincs jövője

Ukrajna nem állít elő semmit, ezért nincs jövője, Oroszországnak pedig van - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök...

A Volán-sztrájk hétfői napja fog nagyot szólni a szakszervezet szerint

Vasárnap kezdődött a kétnapos tiltakozás. Közzétették, melyik régióban milyen arányban csatlakoztak a sztrájkhoz a dolgozók. December 10-re és 11-re...