2.9 C
Budapest
2023. december. 11. hétfő

Ötvennyolc magyar sportoló részvétele már biztos a párizsi olimpián – lista.. (közben Franciaországot a terrorcselekmények bénítják meg..)

Dátum:

Megosztás:

A női kézilabda-világbajnokságot hagyományosan majd az év végén rendezik meg, ezt leszámítva azonban az olimpiai sportágakban a múlt heti torna-vb-vel lezárult az idei nagy világversenyek sora. Így a magyar sport 2023-as évének eredményességéről alapvetően már most is mérleg vonható.

A női kézilabda-világbajnokságot hagyományosan majd az év végén rendezik meg, ezt leszámítva azonban az olimpiai sportágakban a múlt heti torna-vb-vel lezárult az idei nagy világversenyek sora. Így a magyar sport 2023-as évének eredményességéről alapvetően már most is mérleg vonható – írja a magyarnemzet.hu.

A lap, amellett hogy részletesen sorra veszi az idei év legfontosabb sporteseményeit – köztük például a fukuokai vizes, a milánói vívó és duisburgi kajak-kenu vb-t – és a magyar sportolók elért eredményeit, a jövő évi párizsi olimpia közeledtével górcső alá veszi azt is, hogy hogyan hogyan is állunk a kvalifikációban. Mint olvasható, versenyzőink momentán 58 kvótával vagy a részvételhez szükséges szinttel rendelkeznek. Ezek az alábbiak:

 • Atlétika (3)
  szinttel rendelkezők, férfiak: Molnár Attila (400 m), Halász Bence (kalapácsvetés), nők: Kozák Luca (100 m gát)
 • Birkózás (2)
  kötöttfogású 87 kg (Losonczi Dávid), szabadfogású 65 kg (Muszukajev Iszmail)
 • Kajak-kenu (15)
  hat férfi kajakos, négy női kajakos, három férfi kenus, két női kenus
 • Ökölvívás (2)
  férfiak: Kovács Richárd (63,5 kg), nők: Hámori Luca (66 kg)
 • Öttusa (2)
  nők: Gulyás Michelle, férfiak: Bőhm Csaba
 • Ritmikus gimnasztika (1)
  Pigniczki Fanni (egyéni összetett)
 • Sportlövészet (2)
  férfiak: Pekler Zalán (kisöbű szabadpuska összetett), nők: Fábián Sára Ráhel (légpisztoly)
 • Torna (4)
  férfiak: Mészáros Krisztofer (egyéni összetett), nők: Czifra Bettina Lili (egyéni összetett), Bácskay Csenge (ugrás), plusz egy kvóta (egyéni összetett)
 • Úszás (12)
  olimpiai kvalifikációs idővel, azaz A szinttel rendelkezők, férfiak: Betlehem Dávid (1500 m, 800 gyors), Kós Hubert (200 m hát), Rasovszky Kristóf (400 m, 800 m, 1500 m gyors), Szabó Szebasztián (50 m gyors), Kovács Benedek (100 m, 200 m hát), Milák Kristóf (100 m, 200 m pillangó), Márton Richárd (200 m pillangó), Telegdy Ádám (200 m hát), Németh Nándor (100 m gyors); nők: Késely Ajna (400 m, 800 m gyors), Szabó-Feltóthy Eszter (200 m hát), Pádár Nikolett (200 m gyors); nyíltvízi úszás, férfiak: Rasovszky Kristóf (10 km)
 • Vitorlázásás (2)
  férfiak: Vadnai Jonatán (ILCA 7), nők: Érdi Mária (ILCA 6)
 • Vízilabda (12+1)
  férficsapat

Forrás

Forrás2

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Autósok, figyelem: átfogó ellenőrzést kezd a rendőrség

Célkeresztben a sofőrök, de aki nem él tudatmódosító szerekkel, annak nincs félnivalója. Országos akciót tart a rendőrség jövő héten...

Amerika-szakértő: Donald Trump előnye akkora, hogy vitázni sem áll le kihívóival

Az Egyesült Államok készül a következő választásokra: a republikánus oldalon utoljára vitáztak a jelöltek, Donald Trump viszont nem...

Vlagyimir Putyin szerint egész Ukrajnának nincs jövője

Ukrajna nem állít elő semmit, ezért nincs jövője, Oroszországnak pedig van - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök...

A Volán-sztrájk hétfői napja fog nagyot szólni a szakszervezet szerint

Vasárnap kezdődött a kétnapos tiltakozás. Közzétették, melyik régióban milyen arányban csatlakoztak a sztrájkhoz a dolgozók. December 10-re és 11-re...