20 C
Budapest
2023. szeptember. 22. péntek

„Példakép volt és az is marad” – tömegek gyászolják megrendülve a rákban elhunyt 19 éves Zsófit

Dátum:

Megosztás:

Megrendítette az embereket a 19 évesen, rákban elhunyt Juhos Zsófia tiktokker története.

A fiatal lány soha nem látott kitartással és pozitivitással kezelte hasnyálmirigyrákját, mellyel tavaly áprilisban diagnosztizálták. Most tízezrek gyászolják.

Juhos Zsófiánál tavaly áprilisban diagnosztizáltak hasnyálmirigyrákot. Az akkor mindössze 18 éves miskolci lány eldöntötte: nem engedi, hogy betegsége határozza meg az életét, így TikTok-videókon keresztül mutatta be a rákot és a kemoterápiát. Ezzel tízezreknek adott erőt és motiválta követőit. Zsófi végül július 18-án hunyt el családja körében. Most tömegek gyászolják.

Zsófi követői egy emberként gyászolják a tiktokkert – Fotó: Beküldött fotó

„Egy angyallal több van odafönt. Egy igazi harcos voltál Zsófi” 

13 ezren követték Zsófit a TikTok-on, videóit pedig közel százezren nézték, amikben folyamatosan tudósított hasnyálmirigyrákjáról és az ezzel járó kezelésekről. A 19 éves lány hihetetlen őszinteséggel beszélt a betegségéről, pozitivitásával pedig ezreknek adott erőt. A követőket július 26-án tájékoztatták a szülők egy videóban, hogy Zsófi a hosszan tartó harc után elhunyt, mely mindenkit megrendített.

„Követtem Zsófit, megdöbbenve láttam egy videót a TikTok-on, hogy Zsófi már nincs. Nyugodj békében” – írták a róla szóló cikk alá. Mint kiderült, több olvasónk is követte Zsófit a közösségi médiában. Az egyik kommentelő ráadásul személyesen is ismerte Zsófit, sőt egy hetet együtt is nyaralt vele.

Örülök, hogy azt az egy hetet veled tölthettem egy csodálatos nyár keretében, nyugodj békében Zsófi. Őszinte részvétem a családnak 

– fogalmaz a távoli ismerős.

Példaértékű a története. Most néztem meg a videót. Egy végtelenül okos és hihetetlen pozitívumot sugárzó személyiség volt” – írják az olvasók.

Utolsó kívánságaként Zsófi kétszer is járt Olaszországban a szüleivel – Fotó: Beküldött fotó

„A család gyásza a mi gyászunk is”

Az olvasók és követők közül ezrek fejezték ki a család felé részvétüket, ezzel is jelezve, hogy Zsófit maguk is családtagként szerették és szurkoltak neki. 

Nagyon drukkoltam Zsófinak, a TikTokon követtem. Jó utat Neked Zsófika! A szülőknek és a családnak erőt és megnyugvást kívánok

– fogalmaz az egyik követő.

„Nagyon sajnálom, én is követtem és néztem a videóit. Egy igazi hős vagy! Legyen csendes pihenésed”
– írta egy másik követő a cikkhez.

Nagyon szerettem a videóit, igazi példakép volt és az is marad. Nyugodj békében »kicsi lány«. Hiányozni fogsz

 – szól a következő komment, de volt olyan olvasó is, aki egyenesen a szülőknek üzent:

„A lányuk rendkívüli ember és személyiség volt. Intelligens, okos, rendkívüli módon kezelte a betegséget, amiből tudta, hogy nincs kiút és hogy mi fog rá várni. Édes kicsi lány, nyugodj békében” – írja az egyik hozzászóló, aki a többi követővel együtt vallja, hogy Zsófi egy különleges személy volt, aki ezrekre volt nagy hatással életében, szüleiknek pedig hálával tartoznak, hogy felnevelték és megismerhette a világ a különleges videóst.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A fájó izmokat is kezelhetjük fahéjjal, levendula-illóolajjal és kurkumával

Nincs is annál rosszabb, amikor reggel már úgy kelünk ki az ágyból, hogy fájnak az izmaink. A fájó izomzatnak...

A magyarok bő kétharmada maradni akar az Unióban és bevezetné az eurót

Ha ma lenne a népszavazás, akkor a magyarok több mint kétharmada voksolna az unióban maradás és az euro...

Leállnak a lengyel fegyverszállítások a gabonavita miatt

Varsó mindeddig Ukrajna egyik legfőbb támogatója volt, de a közelgő választás felülírja a korábbi álláspontot - írja a...

Varga, Matolcsy, Bod egy asztalnál – borul a forint, szakad az OTP

A 61. Közgazdász-vándorgyűlésen folytat kerekasztal-beszélgetést a fiskális és monetáris politika jelenlegi és múltbéli vezetése - írja a vg.hu Egy asztalhoz...