2.3 C
Budapest
2023. november. 29. szerda

Rogán Antal elárulta, miben segíti a gazdaságot a digitális állampolgárság bevezetése

Dátum:

Megosztás:

A digitális állampolgárság bevezetése egyértelmű hatékonyságnöveléssel és a költségek csökkenésével jár majd a gazdaság egészére nézve – minderről Rogán Antal beszélt a gazdasági bizottsági előtti éves meghallgatásán. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter arról is beszélt, hogy a turisztikai fejlesztésekre az elmúlt években 346 milliárd forint jutott.   

Még kedden benyújtják a digitális állampolgárságról szóló törvényjavaslatot az Országgyűlésnek, és ennek számos gazdasági vetülete van – mondta Rogán Antal keddi éves meghallgatásán a gazdasági bizottság előtt. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint az új törvény lehetővé teszi majd, hogy mindenki a mobiltelefonján tudja igazolni magát, el tudjon intézni hivatalos ügyeket, valamint alá tudja írni, tehát hitelesíteni tudja ezeket a dokumentumokat.2025-től pedig mindenki megkaphatja majd minden hivatalos levelét, közműszámláját, és ezeket ki is tudja majd fizetni. 

Rogán Antal: Lényegesen könnyebb és hatékonyabb lesz majd a hivatalos ügyek intézéseFOTÓ: LADÓCZKI BALÁZS – ORIGO

Rogán Antal kifejtette, hogy mindenki eltárolhatja majd a hivatalos dokumentumait is. Lényegesen könnyebb és hatékonyabb lesz majd a hivatalos ügyek intézése a digitális állampolgárság lévén – tette hozzá. Rogán Antal kilátásba helyezte, hogy amennyiben a következő 2-3 évben az összes uniós tagország alkalmazza ezeket a digitális megoldásokat, akkor 2026-tól a magyar állampolgárok lényegében fizikális dokumentumok nélkül utazhatnak majd Európában. Egyébként pedig nem lesz szükség az útlevelen kívül más papír alapú iratra – tette hozzá. A digitális állampolgárság használatához szükséges azonosításhoz szükséges lesz az alaptörvény-módosítása is.Az utóbbit várhatóan a jövő héten terjesztik be az Országgyűlésnek – tette hozzá. 

Közölte, hogy az okostelefonnal történő azonosítás 2024 szeptembertől elérhető lesz, aki akarja, használhatja. A teljes digitális irattárca 2025-től élesedhet. Az e-papír funkciót jelentősen megújítják, a változásokat még az idén végrehajtják, majd jövőre aktiválják – tette hozzá. 

Az állam csak azokhoz az adatokhoz férhet hozzá az állampolgárokhoz, amihez eddig is hozzáfért – oszlatta el az esetleges félelmeket a miniszter. Ezzel szemben az állampolgárnak több ismerete lesz az állam működéséről – tette hozzá.

Mindennek a gazdasági jelentősége ott van, hogy a digitális ügyintézés hatékonyságnöveléssel és a költségek csökkenésével jár majd.   

346 milliárd turisztikai fejlesztésekre

A turisztikai ügynökségről azt mondta, az általuk elindított programok révén 17 ezer fejlesztés kapott 346 milliárd forintos támogatást. Rogán Antal kifejtette hogy a támogatások esetében 2022-ben csináltak egy felülvizsgálatot, és csak azok a támogatások maradtak meg, ahol elkezdték a fejlesztést. A 2019-es év volt az utolsó békeév a hazai turizmusban, és ezt 2022-ben sikerült túlteljesíteni – ismertette a miniszter. 2023-ban azonban elmaradt a keleti forgalom és az amerikai forgalom egy része a háború miatt. A magyar turizmus a háború 2023-ban nagyon komolyan érintette – mondta a miniszter. Éppen ezért kezdeményezem a kormánynál, hogy az idegenforgalom terén az áfá-ból már elengedett forrást fordítsák a turizmust szolgáló célokra, marketingre.

Rogán Antal bejelentette, hogy Tokaj és a Tófürdő esetében terveznek jelentős fejlesztéseket a jövőben. Mindkét helyen prémium szoláltatások nyújtása a cél. 

A Miniszterelnöki Kabinetiroda minisztere kifejtette, hogy az inflációt sikerült egy számjegyűre szorítani a kormány terveivel összhangban. 2024-ben pedig a növekedés újraindítására összpontosít majd a kormányzat, a fő cél pedig a reálbérek növelése.   

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...

Egyenlőre gyógyíthatatlan, gyulladásos betegség terjed Magyarországon, sok a beteg gyerek is

Az elmúlt húsz évben drasztikusan emelkedett a gyulladásos bélbetegségekben (IBD) szenvedők száma. Hazánkban mintegy 60 ezer beteget tartanak...

Életben lévő magyar túszról érkezett információ az izraeli hatóságoktól – videó

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, ami szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van...

Az Atlético Madrid, a Lazio, a Dortmund és a Barcelona is továbbjutott

A Manchester City kétgólos hátrányból fordítva biztosította csoportelsőségét, korábban továbbjutott már abból a csoportból az RB Leipzig is....