16.8 C
Budapest
2023. október. 1. vasárnap

Stratégák: Donald Trump csak jól jár a vádemelésekkel

Dátum:

Megosztás:

A Donald Trump elleni újabb vádemelés csak további támogatottságot szerez neki a Republikánus Párt 2024-es elnökjelöltségéhez – vélik elemzők és pártstratégák. Az egykori amerikai elnököt csütörtökre idézték be ismét bíróság elé a 2021-es capitoliumi ostrom miatt.

Keresik a fogást Donald Trumpon, de ő csak tovább erősödik – legalábbis ezt mondják elemzők a Reuters jelentése szerint.

„Ez a támogatóit az ő beszédtémáira fogja hangolni – arról, hogy az establishment és a „mély állam” ellene és ellenük van”

– mondta Stu Rothenberg párton kívüli politikai elemző a vádirat kihirdetése előtt.

A közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy a republikánusok körében megugrott Trump támogatottsága a márciusi, első vádak megjelenése óta. Messze az élen áll, közel 30 százalékponttal vezet a második helyen álló Ron DeSantis floridai kormányzó előtt.

Trump a vádemeléseket kampánya központi elemévé tette és úgy állította be magát, mint az elfogult igazságszolgáltatás áldozatát, az első olyan volt amerikai elnököt, akinek büntetőjogi vádakkal kell szembenéznie és azokat a náci Németországra utaló lépéseknek nevezte.

A vádemelések egyre csak gyűlnek – most már három van –, ahogy a bírósági perek is. A New York állambeli büntetőper, amely egy pornósztárnak fizetett hallgatási pénzzel kapcsolatos, jövő márciusban indul, egy floridai tárgyalás a fehér házi titkos iratok hazaviteléről pedig jövő májusban, azaz már az elnökválasztás évében.

Kérdés, hogy lesz-e harmadik per is a 2020-as Trump által elutasított választási vereség és az amerikai Kongresszus épületének hívei által való ostroma ügyében, ami a csütörtöki meghallgatás témája volt.

Stratégák szerint a vádak ugyan segíthetnek Trumpnak megszilárdítani a bázisán belüli támogatottságot és elnyerni a republikánus jelöltséget, de gondolnia kell majd a félidős kongresszusi választásokra is, ahol a mérsékeltebb szavazókat kell megszólítania.

A Reuters/Ipsos júliusi közvélemény-kutatásában a független választók 37 százaléka mondta azt, hogy a Trump elleni büntetőügyek miatt kisebb valószínűséggel szavazna rá az elnökválasztáson, míg 8 százalékuk azt mondta, hogy nagyobb valószínűséggel.

A felmérés szerint szorosak lehetnek a 2024. novemberi kongresszusi választások: egy hipotetikus párharcban

  • Biden 37 százalékkal vezet
  • a 35 százalékon álló Trump előtt.
  • A válaszadók fennmaradó 28 százaléka pedig azt mondta, nem tudja, hogy kit választana vagy szavazna-e.

Trump stratégiája az, hogy ő nem az elit része: „Nem engem vádolnak, hanem magukat. Én csak történetesen az útjukba állok” – jelentette ki nemrég egy kampánygyűlésen.

Közben az a tény, hogy a média teljesen ráállt Trumpra és a vádakra, elszívja a nyilvánosság oxigénjét a többi republikánus elnökaspiránstól, akik az áttörés lehetőségét keresik a republikánus előválasztási küzdelemben – mondta John Feehery republikánus stratéga.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Váratlan dolgot tettek az oroszok éjjel, ez az ország sodródhat bele a háborúba

Lehetséges légtérsértést észleltek a román hadsereg radarjai péntekről szombatra virradó éjszaka, amikor Oroszország újabb légitámadást intézett a román...

Kiakadtak a rajongók Beckham tettén, amikor szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert…

David Beckham ismét megosztotta a követőit legújabb videójával, amelyen szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert. Éppen Victoria Beckham párizsi...

Milliókat keres ez a gyönyörű lány azzal, hogy a kerek fenekével lufikat robbant – fotó

Egy fiatal nő nem gondolta volna, hogy az egyik rajongója fura kérdéséből üzleti vállalkozást fog indítani, azonban mégis...

Egyre durvul a migránsőrület – képek, videó

Drótvágó, létra, bot, csőre töltött éles lőfegyver... – át akarnak jönni az illegális migránsok a kerítésen - írja...