-2 C
Budapest
2023. november. 30. csütörtök

Tarjányi Péter: A terroristák elérték a céljukat, másfél éve készülhettek rá

Dátum:

Megosztás:

Másfél évet is készülhettek a Hamász terroristái az Izrael elleni támadásra – jelentette ki Tarjányi Péter az Index Frontvonal című műsorában.

A biztonságpolitikai szakértő szerint az események a szélsőségesek forgatókönyve szerint alakul, mert a konfliktus miatt nem csupán a Közel-Keleten, de Európában is egyre feszültebb a helyzet.

„A terroristák elérték a céljukat, pontosan az történt, amit szerettek volna” – így reagált Tarjányi Péter az Index Frontvonal című műsorában arra a hírre, miszerint a napokban több százezres palesztinbarát tüntetést tartottak Londonban. A biztonságpolitikai szakértő szerint a Hamász október 7-i, Izrael elleni támadásának ugyanis az egyik legfőbb célja az volt, hogy ne csak a térségben, de szerte a világban is növelni tudja a vallási alapú feszültséget.

Videó

Tarjányi Péter szerint Európa egyszerűen nem tud mit kezdeni az iszlámmal, a bevándorlásból fakadó együttélési problémákat pedig a szőnyeg alá söpörte. A biztonságpolitikai szakértő szerint korábban elképzelhetetlen lett volna, hogy az egyik legnagyobb német lapban például egy 50 pontos kiáltvány jelenik meg arról, hogy mit várnak el az országban élő muszlimoktól, mostanra azonban olyan súlyossá vált a helyzet, hogy ez is megtörtént. 

A szakértő szerint az Egyesült Királyságban, Franciaországban vagy Németországban gyakorlatilag párhuzamos társadalmak jöttek létre, mert a muszlim bevándorlók gyakran a helyi alkotmány mellett vagy helyett egy alternatív törvénykezés, a saría (az iszlám alapelvei) szerint élnek. A biztonságpolitikai szakértő szerint ez jelentős feszültséget okoz ezekben a társadalmakban, egyfajta izzó parázsként működik, amit le lehet takarni, vagy lehet egy ideig hűteni, de bármikor könnyen fellobbantathatja a terror lángját.

Vannak olyan hitszónokok, akik azért kerültek körözési listára, mert nyíltan lehet tudni róluk, hogy arra buzdítják a híveiket, hogy hajtsanak végre támadásokat. Hiába végeznek azonban egyfajta tűzoltó tevékenységet napi szinten Európa terrorelhárító és hírszerző szervei, az ilyen szélsőséges csoportokat nem lehet kiradírozni, eltüntetni.

Tarjányi éppen ezért attól tart, hogy ahol ma nagyszámú demonstrációkat tartanak a palesztinok és a palesztinszimpatizánsok, ott holnap akár fegyveres összecsapások is lehetnek. A biztonságpolitikai szakértő szerint

FEL KELL KÉSZÜLNI ARRA, HOGY NÉMETORSZÁGBAN ÉS NAGY-BRITANNIÁBAN IS JÓ ESÉLLYEL LEHETNEK TERRORTÁMADÁSOK AZ ELKÖVETKEZŐ IDŐSZAKBAN. 

Borítókép: Rendőr Hamburgban 2023. márciusban. Fotó:  Gregor Fischer / Getty Images

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...

Egyenlőre gyógyíthatatlan, gyulladásos betegség terjed Magyarországon, sok a beteg gyerek is

Az elmúlt húsz évben drasztikusan emelkedett a gyulladásos bélbetegségekben (IBD) szenvedők száma. Hazánkban mintegy 60 ezer beteget tartanak...

Életben lévő magyar túszról érkezett információ az izraeli hatóságoktól – videó

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, ami szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van...

Az Atlético Madrid, a Lazio, a Dortmund és a Barcelona is továbbjutott

A Manchester City kétgólos hátrányból fordítva biztosította csoportelsőségét, korábban továbbjutott már abból a csoportból az RB Leipzig is....