0.5 C
Budapest
2023. december. 10. vasárnap

Több tagország is ellenezte az Európai Unió azon tervét, hogy 20 milliárd eurós katonai segélyt nyújtson Ukrajnának

Dátum:

Megosztás:

Josep Borrell, az Európai Unió külpolitikai vezetője júliusban azt javasolta, hogy a blokk hozzon létre egy alapot, amely négy éven keresztül évente legfeljebb ötmilliárd euróval támogatná – írja a Mandiner.

– a nyugati országok szélesebb körű biztonsági kötelezettségvállalásainak részeként – Ukrajnát az orosz invázió elleni küzdelemben.

Az uniós védelmi miniszterek november 14-én, kedden Brüsszelben készülnek megvitatni tervüket,

MINDEKÖZBEN A DIPLOMATÁK SZERINT TÖBB ORSZÁG – KÖZTÜK NÉMETORSZÁG – FENNTARTÁSOKAT FOGALMAZOTT MEG AZZAL KAPCSOLATBAN, HOGY ILYEN NAGY ÖSSZEGEKET ÉVEKRE ELŐRE LEKÖSSENEK.

Magyarország blokkolja ezt a kezdeményezést

Borrell javaslata arra irányult, hogy a támogatást hosszabb távra alapozzák meg azáltal, hogy az Európai Békefenntartási Eszközön belül létrehozzák az ukránok támogatásra szánt alapot,

EBBŐL TÉRÍTIK MEG AZ EU-TAGÁLLAMOKNAK A MÁS ORSZÁGOKNAK NYÚJTOTT KATONAI SEGÍTSÉGNYÚJTÁSUKAT

– írta az Euractiv.

Majd felidézték, hogy Magyarország a kezdettől fogva blokkolja ezt a kezdeményezést, arra hivatkozva, hogy Ukrajna felvette a magyar OTP Bankot az úgynevezett „nemzetközi háborús szponzorok” listájára. Ukrajna azóta ugyan eltávolította a bankot a listáról ideiglenesen, de mint a lap fogalmazott, Magyarország ragaszkodik ahhoz, hogy garanciákat kérjen arra, hogy nem kerül vissza a feketelistára.

A katonai segélyekről szóló vita épp akkor kezdődik, amikor az EU tagállamai arról a javaslatról is tárgyalnak, hogy Ukrajnának 50 milliárd eurós gazdasági segítséget nyújtsanak.

Forrás nyomán

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Az orális szex növelheti a szájrák esélyét (18+)

Megdöbbentő tanulmány látott napvilágot az orális szex és a rák összefüggésben. Amerikai kutatók szerint az orális szex és a rák összefüggésben...

Pankotai Lili szánalmas interjúja a köznevelésért felelős államititkárral, Maruzsa Zoltánnal – videó

Maruzsa Zoltán ellátogatott a Fiatalok és médiatudatosság konferenciára. A rendezvény után Pankotai Lili aktivista egy rögtönzött interjún kapta...

Szinte az egész országra kiadták a vészjelzést, mutatjuk, hol a legrosszabb a helyzet

Elsősorban az autóba ülőknek jelent rossz hírt a mai időjárás, de nagy valószínűséggel senki sem fog különösképpen örülni....

Szánalmasan próbálkozik Zelenszkij, Buenos Airesbe repült Orbán Viktor után

Zelenszkij ukrán elnök a nemzetközi politikában egészen ritkán látható szánalmas módon próbálkozik, hogy valahogy megpróbálja rávenni Orbán Viktor...