2.3 C
Budapest
2023. november. 29. szerda

Toboroz a BKV – videó

Dátum:

Megosztás:

Több mint hatvanan kezdték el szeptember elején a BKV új, B-kategóriáról induló autóbusz-vezetői tanfolyamait.

A képzésekre folyamatosan lehet jelentkezni – tájékoztatta az InfoRádiót a közlekedési vállalat autóbusz- és trolibusz üzemeltetési vezérigazgató-helyettese.

Az autóbusz-vezetői tanfolyamra már B-kategóriás jogosítvánnyal is lehet jelentkezni, vagyis a tehergépkocsi-jogosítvány megszerzése nélkül is részt lehet venni a képzésen. Korábban, ha valaki az autóbusz-vezetést választotta hivatásául, először a személygépkocsi vezetésére jogosító B-, majd a tehergépkocsi vezetésére jogosító C-kategóriás vizsgát kellett letennie, és csak ezt követően kezdhette meg az autóbusz vezetésére jogosító D-kategória megszerzését. A nemrég bevezetett újítással a leendő hivatásos buszvezetők gyorsabban sajátíthatják el a biztonságos közlekedéshez szükséges ismereteket, képességeket.

Szedlmajer László közölte: a képzésekre a karrier.bkv.hu weboldalon lehet jelentkezni, az érdeklődőket öt telephelyen várják. A B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkező jelentkezők munkaviszonyban végezhetik el a tanfolyamot, vagyis a kurzus ideje alatt gyakorlatilag munkavállalókká válnak, ami azt jelenti, hogy munkabért, különböző többletjuttatásukat kapnak. Az érintettek elsajátíthatják az összes műszaki, forgalmi, infrastrukturális tudásanyagot, módszert és magas színvonalú gyakorlati oktatásban részesülhetnek, ami után B-kategóriás vizsgát tehetnek az illetékes hatóság előtt.

Olyan képzési metódusok alapján zajlanak a képzések, amelyek a BKV számára is teljesen újak, de Szedlmajer László becslése szerint

a jelentkezők körülbelül 3,5-4 hónapos tanulás, valamint sikeres vizsgázás után átkerülnek autóbusz-vezetői státuszba

és Budapesten szállíthatják az utasokat. Hozzátette: örömteli, hogy egyre többen veszik fel velük a kapcsolatot a tanfolyam miatt, de megjegyezte azt is, hogy nincs elég emberük, meglehetősen kritikus a helyzet, így egyelőre azért még nincs ok az elégedettségre. Mint fogalmazott, még korántsem oldódott meg minden probléma, hosszú távra kell tervezni. „Strukturálisan úgy látjuk, hogy ez egy elöregedő és kiürülő tevékenység. Kevesen vállalják a buszvezetéssel együtt járó stresszt és más egyéb nehézséget. Viszont úgy tűnik,

az a lépés, hogy a C-kategóriás képesítést már nem kell külön megszerezni, pozitív eredményeket hozhat rövid távon”

– magyarázta.

Szedlmajer László elismerte, az elmúlt időszakra jellemző volt, hogy sokan elhagyták a vállalatot, ami miatt változott a teljesítményszint, így hol több, hol kevesebb busz közlekedett a fővárosban, ezért is biztosított a folyamatos jelentkezési lehetőség a tanfolyamra. „Ha valaki jelentkezik, felveszik vele a kapcsolatot a helyi forgalmi szolgáltatók, és ha az érintett megfelel az alkalmassági kritériumoknak, tájékoztatják őt arról, mikor indul a következő tanfolyam” – mondta.

Ezen képzéseken a PÁV II-re vonatkozó pályaalkalmassági elvárások a jelentkezés előfeltételei. A pályaalkalmassági vizsga (PÁV) a Nemzeti Közlekedési Hatóság által négy különféle kategóriában kiadott engedély. Elsődleges feladata a jelentkezők kompetenciájának mérése. A buszvezetők a II. kategóriába kaptak besorolást a rendszer bevezetésekor.

Szedlmajer László azt tanácsolja az érdeklődőknek, hogy a BKV honlapján keressék meg az otthonukhoz legközelebb található telephelyet, informálódjanak az ottani kollégáknál, akik minden felmerülő kérdésre választ adnak a tanfolyammal kapcsolatban.

Busás fizetések, bónuszok – érdemes belevágni!

„Nagy örömmel várjuk azokat is, akiknek már komplett, kvázi D-kategóriás jogosítványuk van. Rájuk továbbra is az egymillió forintos (500 ezer+500 ezer) bónusz vonatkozik, ők értelemszerűen jóval kevesebb idő alatt, néhány héten belül munkába állhatnak” – mondta Szedlmajer László, aki ezzel arra utalt, hogy még a nyár elején toborzókampányt indított a BKV, melynek keretében mind az új busz-, illetve trolibuszsofőröknek, mind az őket ajánló BKV-s munkatársaknak bruttó 500-500 ezer forint bónuszt fizetnek azzal a feltétellel, ha még fél év múlva is a BKV-nál dolgoznak főállásban.

Az Infostart is beszámolt róla, hogy a jelentkezők a tanfolyam ideje alatt a munkabér mellett az egyes modulokhoz kapcsolódóan bruttó 150 ezer forint/modul – összesen bruttó 600 ezer forint – sikerdíjat is kapnak.

A BKV-nál jelenleg csaknem kétezer autóbusz-vezető és mintegy háromszáz trolibuszvezető dolgozik, átlagos bruttó keresetük 730 ezer forint havonta.

BKV-percek – videó:

Forrás1

Forrás2

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...

Egyenlőre gyógyíthatatlan, gyulladásos betegség terjed Magyarországon, sok a beteg gyerek is

Az elmúlt húsz évben drasztikusan emelkedett a gyulladásos bélbetegségekben (IBD) szenvedők száma. Hazánkban mintegy 60 ezer beteget tartanak...

Életben lévő magyar túszról érkezett információ az izraeli hatóságoktól – videó

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, ami szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van...

Az Atlético Madrid, a Lazio, a Dortmund és a Barcelona is továbbjutott

A Manchester City kétgólos hátrányból fordítva biztosította csoportelsőségét, korábban továbbjutott már abból a csoportból az RB Leipzig is....