20 C
Budapest
2023. szeptember. 22. péntek

Tóth Gabi is ott lesz az oroszlányi bányásznapokon

Dátum:

Megosztás:

Már most gőzerővel készülnek az oroszlányiak a hétvégére, háromnapos ünnepségsorozat kezdődik szeptember elsején, pénteken. Startolnak ugyanis a bányásznapok.

A 73. Bányász- és 31. Villamos Napokat több helyszínen is megünnepli a város: iskolában, sportcsarnokban, rendezvényházban, a Kölcsey szabadtéri színpadán, a főtéren és a városhoz közeli bányászati múzeumban. A pénteki nap a 70 éves TSzC Eötvös Loránd Szakképző Iskola 9 órási tanévnyitójával kezdődik. A volt vájáriskola után a Bányász Klubnál kiállításmegnyitó várja a közéleti szereplőket, majd 17.30-kor kezdődik a központi koszorúzás a Szent Borbála téren. Ezután 19.30-kor Hobó lesz a szabadtérin, végül mécseses felvonulással és fúvószenekari kísérettel zárul az első nap. 

Szombaton 10 órakor rajtol a csilletoló verseny, amelynek már második alkalommal ad helyszínt a Bányászati Múzeum. Fél órával később a szomszédos Majki Kamalduli Remeteségben együttműködési megállapodást ír alá Oroszlány és a franciaországi Yerres vezetése – így újabb testvérvárosa lesz Oroszlánynak, a finn Kuhmo, a lengyel Konskie, a német Plochingen és a szlovák Vágsellye mellett.

A múzeumhoz, mint helyszínhez visszatérve: a csilletolás után kezdődik a karatebemutató és a XX-as aknai bányászok, a bányamentők találkozója, valamint a koszorúzás.

Érkezik Tóth Gabi is

Animációs műsort ígér a program, majd az AK 26 koncertezik, de 19 órakor Mujahid Zoltán, egy órával később a Bestiák, 21 órakor pedig a Zanzibár koncertezik. Az oroszlányi fúvósok zenés ébresztője indítja a vasárnapot, ezután az egész napos programsor helyszíne lesz a bányászati múzeum. Kilencedik alkalommal versenyeznek a bányász ételek az idén, majd szentmise lesz, és bányásznapi tekerésre hívják az érdeklődőket a Tekergők. Bemutatkoznak a bányász hagyományőrzők, a KaDarka Társulat, lesz Kalap Jakab-koncert. 18.30-kor Kökény Attila, egy órával később a New Level Empire lép színpadra, végül Tóth Gabi és a Fricska mutatkozik be. 

A sport sem marad ki az oroszlányi programokból

A Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokban is nagy ünneplésre készülnek. A bányásznapi programok között a sportintézménynek is fontos szerepe lesz a hétvégén. Pénteken 15 órakor az Alba Fehérvár–Sopron KC, 18 órakor pedig az OSE Lions és a Szedeák kosárlabda-mérkőzése várható. Az eredmény függvényében alakulnak a szombati meccsek főszereplői, vagyis az, hogy ki játszik 15 órakor bronzmérkőzést, 18 órakor pedig döntőt.

A szomszédban is ünnepelnek

Falu-, és Bányásznapot szerveznek a megyehatáron, a szomszédos Gánton is. Ahogy a feol.hu írja, utóbbit nagyjából egy évtizede élesztették újjá a régi bányászmúltra visszatekintő községben. Szombaton a hagyományos főzőversennyel indul a délelőtt az iskola udvarán. Közben délelőtt 10 órakor kezdődnek a gyermekprogramok – légvár, kézműves foglalkozások, különféle játékok -, amelyeken a gánti lakcímmel rendelkező gyerekek ingyen vehetnek részt. Az érdekeltek tehát ne felejtsék otthon a lakcímkártyájukat! A zenés programok 17 órakor indulnak: először a Bestiák lépnek fel, 18 órakor érkezik Király Viktor, majd 19 órától a Die Junge Kaiser Kapelle zenél. Ezt követően éjfélig tart a bál, amelyen a SWAB zenekar gondoskodik a jó hangulatról.

A vasárnap (szeptember 3.) már a bányásznapról szól. Délelőtt 10 órakor tárlatvezetés indul a Bányamúzeumban. A szokásos koszorúzásokra délután kerül sor: 12.50 órakor a polgármesteri hivatal udvarán, majd 12.10 órakor a Vértes Vendéglő falán lévő Balás Jenő emléktáblánál. A Bányásznapi emlékműsor a bányatelepi Látogatóközpont udvarán 14 órakor kezdődik, a programot 16.30 órakor szentmise zárja a Szent Vendel templomban

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

A fájó izmokat is kezelhetjük fahéjjal, levendula-illóolajjal és kurkumával

Nincs is annál rosszabb, amikor reggel már úgy kelünk ki az ágyból, hogy fájnak az izmaink. A fájó izomzatnak...

A magyarok bő kétharmada maradni akar az Unióban és bevezetné az eurót

Ha ma lenne a népszavazás, akkor a magyarok több mint kétharmada voksolna az unióban maradás és az euro...

Leállnak a lengyel fegyverszállítások a gabonavita miatt

Varsó mindeddig Ukrajna egyik legfőbb támogatója volt, de a közelgő választás felülírja a korábbi álláspontot - írja a...

Varga, Matolcsy, Bod egy asztalnál – borul a forint, szakad az OTP

A 61. Közgazdász-vándorgyűlésen folytat kerekasztal-beszélgetést a fiskális és monetáris politika jelenlegi és múltbéli vezetése - írja a vg.hu Egy asztalhoz...