2.9 C
Budapest
2023. december. 11. hétfő

Tudtad ezt? Lejárhat a benzin szavatossága az autódban!

Dátum:

Megosztás:

Ha valaki ritkán autózik, és mondjuk féltankkal hagyja pihenni az autóját, akkor komoly bajba kerülhet. Több autóelkatrész is károsodhat.

Először is tisztázzuk, hogy a benzin 6 hónap után elveszíti tulajdonságait, a gázolaj viszont tovább, de nem túl sokáig, körülbelül 12 hónapig tárolható.

De miért káros a tartályban hosszú ideje lévő benzin az autóra nézve? Mert a tartály üres részében koncentrálódó nedvesség oxidációs folyamatokat indít el, ami károsíthatja az üzemanyagszivattyú fém elemeit és problémákat okozhat az injektoroknál – írja az autoszektor.hu egy olasz lap alapján.

Ezek jelzik a hibát:

  • A motorhibára figyelmeztető lámpa kigyullad.
  • A motor üresjárata szabálytalan.
  • A motor teljesítménye észrevehetően romlik.

Ilyen körülmények között a műhelyben végzett vizsgálat szinte biztosan megállapítja, hogy szükség van a tartály kiürítésére és az üzemanyagrendszer átöblítésére, az oxidálódott alkatrészek cseréjére.

Éppen ezért azt ajánlják, hogy

legalább havonta egyszer friss benzinnel tankolja meg az autóját, magyarán használja a járművet.

Ne hagyja félig üresen a tankot, inkább a benzin feltöltésével csökkentse azt a térfogatot, amelyben nedvesség keletkezhetne.

Fontolja meg a benzinben hígítandó adalékanyag használatát, ami gátolja a korróziót és megőrzi a benzin szerkezetét; ez népszerű gyógymód különösen a történelmi autók és a csak néhány szezonális kirándulás alkalmával használt kocsitulajdonosok körében.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Autósok, figyelem: átfogó ellenőrzést kezd a rendőrség

Célkeresztben a sofőrök, de aki nem él tudatmódosító szerekkel, annak nincs félnivalója. Országos akciót tart a rendőrség jövő héten...

Amerika-szakértő: Donald Trump előnye akkora, hogy vitázni sem áll le kihívóival

Az Egyesült Államok készül a következő választásokra: a republikánus oldalon utoljára vitáztak a jelöltek, Donald Trump viszont nem...

Vlagyimir Putyin szerint egész Ukrajnának nincs jövője

Ukrajna nem állít elő semmit, ezért nincs jövője, Oroszországnak pedig van - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök...

A Volán-sztrájk hétfői napja fog nagyot szólni a szakszervezet szerint

Vasárnap kezdődött a kétnapos tiltakozás. Közzétették, melyik régióban milyen arányban csatlakoztak a sztrájkhoz a dolgozók. December 10-re és 11-re...