17.1 C
Budapest
2023. szeptember. 22. péntek

„Ugyanúgy ég, mint a Leopardok” – videón az oroszok által megsemmisített Challenger 2-es tank

Dátum:

Megosztás:

– Ugyanúgy ég, mint a Leopardok. Az Abrams következik – írta X-bejegyzésében egy – vélhetően – oroszpárti felhasználó, aki egy kilőtt brit Challenger 2-es harckocsiról osztott meg felvételeket.

Mint azt többen írják a közösségi médiában, a most megjelent felvételek az elsők, amelyek bizonyítják egy ilyen típusú, csúcstechnológiás tank kilövését. 

Twitter-videó

A független szakértői vizsgálat is bizonyítja, hogy valóban egy Challenger 2-es harckocsiról van szó, azt azonban egyelőre nem tudták beazonosítani, hogy a frontvonal mely szakaszán és mikor történt az eset – írja The Guardian brit napilap.

A Challenger 2-es kilövése azért is kiemelten fontos, mivel 1994-es első bevetése óta még egyetlen tank sem semmisült meg harcok során – noha Irakban volt ilyenre példa, az „baráti tűz” volt. Ez többek közt alacsony gyártási számának, valamint ritka bevetésének köszönhető – mutat rá a The Guardian.

London 14 darabot adott a modern hadi eszközökből Ukrajnának, az azonban nem világos, hogy mennyire gyakran használják őket. Nagy-Britanniának még mintegy 213 darab Challenger 2-ese van, amelyekből 157 bevetésre kész. Az egyetlen ország, amely Ukrajnán és az Egyesült Királyságon kívül használ ilyen típusú harckocsit, Omán. 

Borítókép: A brit Challenger 2-es harckocsi (Forrás: Twitter)

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A fájó izmokat is kezelhetjük fahéjjal, levendula-illóolajjal és kurkumával

Nincs is annál rosszabb, amikor reggel már úgy kelünk ki az ágyból, hogy fájnak az izmaink. A fájó izomzatnak...

A magyarok bő kétharmada maradni akar az Unióban és bevezetné az eurót

Ha ma lenne a népszavazás, akkor a magyarok több mint kétharmada voksolna az unióban maradás és az euro...

Leállnak a lengyel fegyverszállítások a gabonavita miatt

Varsó mindeddig Ukrajna egyik legfőbb támogatója volt, de a közelgő választás felülírja a korábbi álláspontot - írja a...

Varga, Matolcsy, Bod egy asztalnál – borul a forint, szakad az OTP

A 61. Közgazdász-vándorgyűlésen folytat kerekasztal-beszélgetést a fiskális és monetáris politika jelenlegi és múltbéli vezetése - írja a vg.hu Egy asztalhoz...