1.4 C
Budapest
2023. november. 29. szerda

Újabb gyilkosság: illegális bevándorló ölt meg egy angol nyugdíjast

Dátum:

Megosztás:

Az elkövetőt minden jel szerint iszlamista motiváció vezérelte.

„Terrorista indíttatású gyilkosság” elkövetésével vádolták meg azt a marokkói illegális bevándorlót, aki Hartlepool belvárosában halálra késelt egy brit nyugdíjas bácsit vasárnap – írja a BBC. Az Ahmed Ali Alid néven azonosított elkövető a reggeli órákban, minden előjel nélkül lépett oda a 70 éves áldozatához, egy konyhakéssel hátulról elvágta a torkát, többször mellkason szúrta, majd végignézte a haláltusáját. Ezután visszament a menekültszállásra, majd célba vette a nem muszlim vallású lakótársait, valamint a személyzetet több tagját. Ebben a támadásban ketten sérültek meg könnyeben, mire a marokkóit sikerült lefegyverezni és sarokba szorítani a rendőrök kiérkezéséig.

Terrorgyilkosság Angliában: illegális bevándorló ölt meg egy nyugdíjast

A rendőrség tájékoztatása szerint a terrorgyilkosság áldozata, Terrence Carney egyetlen bűne az volt, hogy rosszkor volt rossz helyen. A nyomozás során kiderült, hogy a halála előtt nem sokkal nagyobb mennyiségű készpénzt vett fel egy ATM-ből, de a támadója egyetlen fontot sem vett el tőle. Az igazságügyi szakértők szerint ebből arra lehet következtetni, hogy az illegális migránst nem az anyagiak, hanem a gyilkolás szándéka motiválta, és véletlenszerűen választotta ki az áldozatát.

James Dunkerley, a hartpooli nyomozóhatóság főfelügyelője azt mondta, hogy a merénylő egyedül dolgozott, így a támadást elszigetelt esetként kezelik. A kerületi ügyészség közlése szerint a nyomozás még korai szakaszban van, de a vádhatóság jelenleg úgy véli, hogy a bűncselekményt iszlamista terrorizmus motiválta.

Arab tolmácsot vettek igénybe, de a gyanúsított se a nevét, sem pedig a születési dátumát nem volt hajlandó elmondani az első  bírósági meghallgatásán csütörtökön. A BBC beszámolója szerint a marokkói egyedül azt ismételgette hosszas percekig: „nagyon beteg vagyok, nem tudok beszélni, nem tudok beszélni.”

Twitter-poszt

A terrorgyilkosság kapcsán fontos elmondani, hogy az Izrael Gázai övezet elleni akciója után ismét nő a terrorfenyegetettség Európában. Azok az országok, amelyekben jelentős iszlám kisebbség él, az Egyesült Királyság, Franciaország, Belgium, Hollandia, Spanyolország, Németország, valamint Svédország, különösen nagy veszélyben vannak. 

London polgármestere, Sadiq Khan biztosította a főváros közösségeit arról, hogy továbbra is fokozott biztonsági intézkedések lesznek érvényben az imahelyek védelme érdekében a Hamász által Izraelben elkövetett terrortámadások hatását követően.

Suella Braverman brit belügyminiszter azt közölte, az iszlám terrorizmus jelenti a legnagyobb veszélyt az Egyesült Királyság biztonságára. A terroristák azonban egyre kiszámíthatatlanabbá válnak, ami megnehezíti az esetek felderítését. Az Egyesült Királyságban a terrorelhárító erők jelenleg mintegy 800 éles nyomozást folytatnak, 2022-ben 169 letartóztatást hajtottak végre terrorizmussal kapcsolatos bűncselekmények miatt.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...

Egyenlőre gyógyíthatatlan, gyulladásos betegség terjed Magyarországon, sok a beteg gyerek is

Az elmúlt húsz évben drasztikusan emelkedett a gyulladásos bélbetegségekben (IBD) szenvedők száma. Hazánkban mintegy 60 ezer beteget tartanak...

Életben lévő magyar túszról érkezett információ az izraeli hatóságoktól – videó

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, ami szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van...

Az Atlético Madrid, a Lazio, a Dortmund és a Barcelona is továbbjutott

A Manchester City kétgólos hátrányból fordítva biztosította csoportelsőségét, korábban továbbjutott már abból a csoportból az RB Leipzig is....