22.7 C
Budapest
2023. szeptember. 21. csütörtök

Ukrajna továbbra is fegyvereket követel, Görögországban ukrán pilótákat képeznek ki..

Dátum:

Megosztás:

A háború eseményei témakörökbe szedve..

Ukrajna félrevezető taktikát alkalmaz az Orosz hírszerzéssel szemben

Az ukrán katonák Kupjanszknál olyan taktikai módszert alkalmaznak, amely az orosz hírszerzés félrevezetésére irányul – mondta Andrij Marocsko katonai szakértő, a Luhanszki Népköztársaság (LPR) nyugalmazott alezredese, augusztus 22-én.

Marocsko hozzátette, hogy az ukrán erők hamis állásokat építenek, ahol páncélozott járművek és tüzérség makettjeit helyezik el.

Így a Kupjanszk-Uzlovoj vasútállomás közelében „a turbulens tevékenység imitációját” hozták létre, és ugyanezek a páncélozott járművekkel és személyszállító járművekkel felszerelt konvojok a frontvonaltól távol eső településeken haladnak keresztül.

Oroszország új rendszert fejlesztett ki drónok irányítására

A Radar mms orosz kutató- és gyártóvállalatnál kifejlesztettek egy olyan önkonfiguráló szélessávú kommunikációs rendszert, amely több mint 20 drón vezérlését és információátvitelét képes egyesíteni – közölte a RIA Novosztyval Ivan Ancev, a vállalat ügyvezető igazgatója.

„A bázisállomás lehet például a drónok irányítóközpontja, és fogadhatja a feladatukat végző több dróntól érkező információkat. A kommunikációs komplexum mindenütt használható, ahol nagy távolságokon keresztül kell információt továbbítani A pontból B pontba, de nincsenek vezetékes kommunikációs csatornák. Lényegében ez egy modern ip-rádió hálózat” – mondta a „Radar mms” ügyvezető igazgatója az új rendszer lehetséges alkalmazásairól.

A hatósugár szerinte az antennától, az adó-vevő teljesítményétől és annak helyétől függ. Átlagosan az ügyfelek akár 100 kilométeres távolságban is megszervezhetik a kommunikációt.

Átment a teszten az orosz T-14 Armata harckocsi

A legújabb orosz T-14 „Armata” harckocsik tesztelésük eredményei alapján véglegesíthetők – mondta a TASS-nak a hadiipari komplexum egyik forrása.

„Az Armata harckocsit többször is használták az ukrajnai harci övezetben. A különleges hadművelet során végzett eredményei alapján a jármű véglegesítése most zajlik” – mondta a forrás, nem részletezve, hogy pontosan mit terveznek megváltoztatni.

Az „Armata” használatának célja az volt, hogy teszteljék és megfigyeljék, hogyan teljesít a gép valódi harci körülmények között.

A T-14 aktív védelmi rendszerrel van felszerelve, amely képes lelőni a jármű felé repülő lövedékeket és rakétákat. A moduláris rendszer lehetővé teszi a harckocsi fegyvereinek és felszerelésének cseréjét a feladatoktól függően.

Szigorú feltételek árán kap Kijev F-16-osokat

A Pentagon közölte, hogy Kijevnek számos szigorú kritériumnak kell megfelelnie, mielőtt az USA beleegyezik az F-16-os vadászgépek Kijevnek történő átadásába. Közölte a katonai tárca.

A Pentagon megerősítette, hogy kész részt venni az ukrán pilóták kiképzésében, ha az európai országok nem képesek annyi pilótát kiképezni, amennyire Kijevnek szüksége van. A Pentagon szerint az ukrán pilótáknak jól meg kell tanulniuk angolul, mielőtt az F-16-osokkal repülhetnének. A szakértők elismerték, hogy ez időbe telik.

Ukrajna újabb fegyvereket kér az USA-tól

Ukrajna JASSM cirkálórakétákat kér az F-16-os vadászgépek mellé az Egyesült Államoktól. Kijev szerint a fegyverek alkalmasak arra, hogy segítsék a harcosokat a Krím elfoglalásában – írja David Axe, a Forbes rovatvezetője.

„Az F-16-os még nem kompatibilis a Storm Shadow vagy a SCALP rakétákkal, de a JASSM rakétákkal igen. Az F-16 és a JASSM kombinálásával az ukrán légierő megduplázhatja csapásmérő erejét” – áll a cikkben.

David Axe hangsúlyozta, hogy a JASSM levegő-föld lopakodó cirkálórakéta már szerepel Ukrajna „kívánságlistáján”. Az újságíró szerint még az F-16-osok Kijevbe történő átadása után sem tudják majd a vadászgépek teljes potenciálját kihasználni az ilyen rakéták szállítása nélkül.

Ukrajna nem tudott előretörni Donyecknél

Az orosz Vosztok-csoport megakadályozták az ellenség áttörését a déli donyecki területeken. Erről Oleg Csehov, a csoport sajtóközpontjának vezetője számolt be – írja a TASZSZ.

Elmondása szerint a többnapos heves harcok során sikerült visszaverniük a túlerőben lévő ukrán sereg három támadását.

Annalena Burbock felszóllította a német kormányt a Taurus rakéták leszállítására

Berlinnek mielőbb jóvá kell hagynia a nagy hatótávolságú Taurus cirkálórakéták szállítását az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) számára – szólított fel Annalena Berbock német külügyminiszter – idézte őt a Die Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lap.

„Az elmúlt másfél évben láthattuk, hogy mennyire fontos katonai támogatásunk Ukrajna önvédelme szempontjából. Németország jelentős mértékben hozzájárult a légvédelemhez és továbbra is hozzá fog járulni” – mondta a diplomata.

Dróntámadások Moszkvában

Orosz tisztviselők kedd hajnalban közölték, négy ukrán drónt zuhant le Moszkva közelében és az Ukrajnával határos Brjanszk régió felett .

A Reuters riportere a Moszkvától nyugatra fekvő Chastsy település közelében lévő Odintsovo körzetben tartózkodott, ahol egy drónt lelőttek, és négy robbanást hallott helyi idő szerint röviddel 3 óra után (00:00 GMT).

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy a legutóbbi támadásban nem történt személyi sérülés.
Az egyik drónt Krasznogorszk, egy Moszkván kívüli város felett lőtték le, ahol a moszkvai regionális kormány található.

Rövid időre lezárták a légteret az orosz főváros felett, három nagy moszkvai repülőtér pedig felfüggesztette járatait – jelentette a TASS hírügynökség.

Forrás és további háborús hírek

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A póker evolúciója: A régi kocsmáktól az online asztalokig

A póker az ügyességi, stratégiai és pszichológiai játék évszázadokon átívelő, gazdag történettel rendelkezik. Az ipar különlegessége, hogy rövid időn...

NAPÚT – 5: AZ Utolsó vacsora szereplői – Tádé

Jobbról balra haladva a harmadik apostol Szent Júdás Taddeus. Vigyázat! Nem tévesztendő össze az Iskarióti Júdással, aki végül...

Új kedvcsináló elérhető a „Loki” következő évadához

BUDAPEST, Magyarország (2023. szeptember 21.) – Az első évad meglepő lezárása után október 6-án folytatódik a Marvel Studios egyik közönségkedvenc...

Az energia-tévedés – vagy inkább energia-átverés, és a világ kifosztásának egy remek modellje – 1

Ugye emlékeznek még az idősebbek a 70-es évek elejére, amikor rettegtünk attól, hogy az energia alapját biztosító kőolaj...