19.4 C
Budapest
2024. május. 30. csütörtök
NyitólapTechAz Intel felzárkózik: Hasonló tranzisztor sűrűséget ér el, mint a TSMC

Az Intel felzárkózik: Hasonló tranzisztor sűrűséget ér el, mint a TSMC

Az Intel, amerikai multinacionális vállalat és technológiai cég, állítólag idén azonos sűrűséget fog elérni a tranzisztorokban, mint a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). Ez a hír az Intel ambiciózus terveinek részeként jelent meg, melyek célja a TSMC elleni verseny felvétele, amely a félvezetőgyártás jelentős részét irányítja globális szinten. Emellett a Nvidia vezérigazgatója pozitív eredményeket osztott meg az Intel következő generációs tesztchipekkel kapcsolatos eredményeiről, ami arra utal, hogy akár fontolóra vehetik, hogy szerződést kössenek az Intel-lel a Nvidia GPU-k gyártása érdekében.

Ez a lépés jelentős győzelem lenne az Intel számára, amely jelenleg strukturális változásokkal és erős versennyel néz szembe más technológiai riválisokkal, mint például az AMD és a Qualcomm. Az Intel esetleges forradalmi fejlesztése a cég elkötelezettségét mutatja a globális technológiai innováció élén maradására és a félvezetők és általában a számítástechnika gyors fejlődésének elősegítésére.

Az Intel előrelépésének bejelentése, miszerint sikerült utolérni a TSMC tranzisztor sűrűségét, kétségtelenül hatással lesz a technológiai világra, és az iparágban hatalmas változásokat vetíthet előre.

Most népszerű

Hasonló hírek