17.4 C
Budapest
2024. május. 30. csütörtök
NyitólapTechPutyin elnök betiltja a CS:GO-t az orosz e-sports kiberbajnokságon

Putyin elnök betiltja a CS:GO-t az orosz e-sports kiberbajnokságon

Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin bejelentette egy éves e-sports „kiberbajnokság” létrehozását Oroszországban. Azonban a népszerű első személyű lövöldözős játék, a Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) tiltva lesz az eseményről a játék politikai eseményekkel való egyoldalú megjelenítése miatt, Putyin parancsára.

A CS:GO hatalmas népszerűségnek örvend Oroszországban, sok orosz csapat vesz részt nemzetközi versenyeken. Azonban a tiltás lehet, hogy a finn újságírók által készített egyedi pályával áll összefüggésben, amely információkat tartalmazott az ukrán háborúról. A pályát az ukrajnai konfliktusra való figyelemfelhívás céljából tervezték, és tanulási és megértési eszközként szolgált volna.

A CS:GO tiltására adott döntés vegyes reakciókat váltott ki a játékközösségen belül. Vannak, akik úgy vélik, hogy a tiltás korlátozza a szabad kifejezést, és hogy a játékokat nem szabad politikai cenzúrának alávetni. Mások viszont úgy gondolják, hogy Putyin döntése indokolt, mivel a játékot korábban propaganda és félrevezető információk terjesztésére használták.

Függetlenül a tiltástól, az éves kiberbajnokságot jelentős eseménynek tekintik Oroszország e-sports közösségében, és a legjobb játékosokat és csapatokat vonzza majd az ország minden tájáról. Putyin döntése az e-sports támogatásaként pozitív lépésként értékelhető a növekvő iparágban, és további befektetések útját nyithatja meg a területen.

Most népszerű

Hasonló hírek