17.9 C
Budapest
2023. május. 29. hétfő
NyitólapÉletmódSzabályozzák Amszterdam bulinegyedét

Szabályozzák Amszterdam bulinegyedét

Amszterdam városa új szabályozást jelentett be, amelynek értelmében május közepétől tilos lesz kannabiszt szívni az utcán a vöröslámpás negyedben, számol be a BBC. A törvények a lakosok életminőségének javítására irányuló erőfeszítések részét képezik, akiket már régóta zavar a turisták gátlástalan viselkedése. A szexmunkásoknak is be kell zárniuk a szórakozóhelyeiket hajnali 3-kor.

A bejelentésre a városi tanács ülésén került sor, ahol szinte minden képviselő egyetértett azzal, hogy intézkedéseket kell hozni a helyi lakosok érdekében.

AZ éttermeknek és bároknak pénteken és szombaton hajnali 2 órakor be kell zárniuk, míg a régi városrészbe hajnali 1 óra után nem engednek be új látogatókat. Emellett a vöröslámpás negyedben lévő boltokban, italboltokban és kávézókban csütörtöktől vasárnapig 16 óra után tilos lesz alkoholt árusítani.

Amszterdam polgármestere szerint ezek az intézkedések lehetővé teszik, hogy visszanyerje a negyed „békés jellegét”, hogy az ott élők zavartalanul élvezhessék otthonukat. Hozzátette, hogy bár Amszterdam híresen toleráns város, ahol az évek során dekriminalizálták a kábítószereket, itt az ideje, hogy véget vessenek a túlzott bulizásnak és kábítószer-fogyasztásnak bizonyos területeken.

red light
Ennél csak többen vannak..

Az új szabályokat sok lakos üdvözölte, akik úgy érzik, hogy tenni kell valamit a turisták által a környékükön okozott túlzsúfoltság és zaj ellen. Vannak, akik aggódnak amiatt, hogy ezek a változások negatívan érinthetik a turisták által kedvelt területet, például kárvallott lehet a negyedben üzemelő vállalkozások.

E kockázat ellenére sokan bíznak abban, hogy ez a lépés segít helyreállítani a harmóniát a helyiek és a látogatók között Európa egyik legikonikusabb városában.

Most népszerű

Hasonló hírek